PRS NF 53 – perinnettä ja uutta

Image

Paul Reed Smithin uutuuksiin kuuluu eräästä vuoden 1953 vintage-kitarasta innoituksensa saanut NF 53 -sähkökitara. Soitin on varustettu Narrowfield-mikeillä.


PRS NF 53:ssa on suosaarnista tehty runko, jossa on loivennus sekä oikean käsivarren kohdalla että takaosan yläreunassa.

Image


Kaula on vaahteraa ”pattern 53” -profiililla, ja se on kiinnitetty runkoon neljällä pultilla. Kaulan ja virityspään liitos on puolestaan tehty ”scarf joint” -tyylisesti.

Kielten soiva pituus on 25,5 tuumaa, ja vaahteraotelaudan radius 10 tuumaa.
Kaularauta on kaksitoiminen.

PRS NF 53 on varustettu luusatulalla sekä valmistajan suljetuilla ja ulkonäöltään vintage-henkisillä virityskoneistolla.
Omaa tuotantoa on myös niklattu terästalla, johon kielet kiinnitetään. Messinkisiä tallapaloja on kaksi, kumpikin kolmea kieltä kohden.

 

Image

NF 53 -malliin on asennettu kaksi Narrowfield DD (Deep Dish) -humbuckeria. Valmistajan kuvauksen mukaan näiden mikkien soundi on entistä voimakkaampi ja fokusoituneempi, sillä pidempiin keloihin mahtuu enemmän käämiä, ja lisäksi magneettien välissä on ylimääräinen metallipala.
Säätövaraa antavat mikeille yhteiset volume- ja sävysäätimet sekä perinteinen kolmiasentoinen kytkin.

PRS NF 53 on saatavilla seuraavin viimeistelyin: Black, White Doghair, Black Doghair, Blue Matteo sekä McCarty Tobacco Sunburst.

Lisätiedot: EM Nordic