PRS SE A60E ”Lefty” – täyteläistä sointia

Image

Paul Reed Smith muistaa vasenkätisiä soittajia myös akustisissa kitaroissa. A60E:n sävyä kuvaillaan vintage-henkiseksi eli alakerraltaan täyteläiseksi, ja ylätaajuuksiltaan maltilliseksi. Soittimen koppamuoto on soololovellinen Angelus Cutaway. 

 

Image

 

SE A60E:ssa kopan (laminoidut) kyljet ja pohja ovat Keski-Amerikassa kasvavaa ziricotea, jota kutsutaan myös ”Meksikon ruusupuuksi”.
Kansi taas on perinteiseen tapaan kokopuista sitkakuusta. 

Image

 

Kantta tukeva hybridirimoitus puolestaan yhdistelee teräskielisen kitaran X-rimoitusta ja klassisen kitaran viuhkarimoitusta.

PRS SE A60E:n kaula on mahonkia ”wide fat” -profiiliin muotoiltuna. Sen sijaan kaulaliitoksen tyyppiä ei suoraan ilmoiteta.
Eebenpuisen otelaudan radius on 11,81 tuumaa, ja siihen on asennettu 20 nauhaa.
Kielten soiva pituus puolestaan on 25,3 tuumaa.

Soittimeen on asennettu luusatula, ja samaa materiaalia on myös eebenpuisen tallan kielisilta. Virityskoneistot ovat valmistajan itse suunnittelemat.

Elektroniikan osalta SE A60E on varustettu Fishman Sonitone -pietsomikillä. Mikin perussävy on ekvalisoitu Paul Reed Smithin omassa studiossa, ja lisäksi elektroniikkaan kuuluu ääniaukon alareunaan sijoitetut volume- ja tone-säätimet.

PRS SE A60E ”Lefty” toimitetaan kovan laukun kanssa, ja se on saatavilla viimeistelyllä Natural.

Lisätiedot: EM Nordic