Rockmaster ja Metalmaster – Engl panostaa myös pieniin vahvistimiin!

Image

Image

 

 

Saksalainen vahvistinvalmistaja Engl aloitti toimintansa isotehoisilla vahvistimilla ja heillä onkin kattava valikoima nuppeja 100 watin teholuokassa ja nuppeja sekä komboja 50 watin tienoilta. Nykytrendiin kuuluu tutkia mahdollisuudet saada pienilläkin tehoilla aikaiseksi sama ryhdikäs soundi, joka ei välttämättä tarvitse avukseen säröpedaaleja. Näissä merkeissä Engl julkisti musiikkimessuilla 20-wattiset Rockmaster- ja Metalmaster-vahvistimet, joita kumpaakin valmistetaan pienikokoisena nuppina (500 x 233 x 255 mm ja 10 kg) sekä pari kiloa painavampana kombona varustettuna 10 tuuman kaiuttimella.

Image

Molempien vahvistimintyyppien speksit ovat alkajaisiksi samat – kaksi kanavaa, kaksi ECC83:a etuasteessa ja kaksi EL84:a päätteessä, Celestion G10N-40 -kaiutin, efektilenkki, digitaalinen kaiku, takalaidan kytkimellä leikattavat teholukemat 5 wattia ja vieläkin leikatumpi 1 watti, sekä hiljainen tila äänityslähdöllä.

Mutta osoituksena siitä, että komponenttien valinnoilla voidaan vaikuttaa merkitsevästi lopulliseen soundiin, Rockmasteria luonnehditaan nimensä mukaisesti etuasteen rasitusta korostavaksi rokkikoneeksi aina ääripäässä kompressoivaan tanakkaan hard rockiin asti, kun taas Metalmasteriin on annosteltu reilummin gainia, jolloin se helpommin ulottaa ilmaisunsa räyhäkkääseen metallin jyystöön.

Yksi toiminnallinenkin ero kahden koneen välillä löytyy: Rockmasterissa on [toisin kuin prototyypin kuvassa] keskitaajuuksia korostava mid-boost, Metalmasterissa niitä leikkaava mid-scoop.

Messuilla Englin ikiliikkuja Bernd Aufermann jaksoi päivästä ja tunnista toiseen soittaa demoesityksiä uusista vahvistimistaan, maliksi vaikkapa tämä saksankielinen esittely.

Lisätiedot: Sprucefield Ltd