Roland S-1 Tweak Synth – Aira Compact -sarjan uusin

Image

Analogisyntikoiden valtakaudelta tuttu SH-101 on ollut esikuvana uutta kompaktia Aira-sarjan soitinta suunniteltaessa. Nyt ääni tuotetaan Rolandin kehittämällä ACR-mallinnuksella (Analog Curcuit Behavior).


Taskukokoiseksi kuvailtu S-1 Tweak Synth laajentaa alkuperäisen SH-1:n monofonisen ilmaisun neliääniseksi polyfoniaksi ja esikuvassa soineiden neljän perusaaltomuodon (neliö, saha, sub ja noise) jatkoksi voi OSC Draw -toiminnolla luoda kokonaan uusia aaltomuotoja.

Image

 

S-1 Tweak Synthissä on myös 64 askeleen sekvensseri, jolla tuotettujen kuvioiden (pattern) tallennukseen on 64 muistipaikkaa. Sekvensseriä voi ohjelmoida joko soittamalla, tai step-moodissa askel kerrallaan tapahtumia naputellen.

Jos sekvensserille tallennetut kuviot kuulostavat liian koneelliselta, voi niitä muokata automaattisella satunnaistajalla. Askelia voi myös jakaa pienempiin osiin sähäköiden rytmisten jakojen toteuttamiseksi.

Kosketusvoimakkuuden (velocity), kolmimuunteisen tulkinnan (shuffle) sekä sävelet toisiinsa liukuen sitovan portamento-toiminnon kautta elävyyttä saa vielä huimasti lisää, lupaa Roland.

Kuvioiden transponointikin luonnistuu soittimella, ja aivan oman piirteensä soiton värittämiseen tuo D-Motion-toiminto, joka peilaa soittimen liikuttelun vaikutukset muutoksiksi kuultavassa soundissa.

Soundien mausteeksi Roland on sisällyttänyt S-1 Tweak Synthiin sekä delay- että reverb-efektit.

Ja koska eleteään vuotta 2023, soittimen voi monella tavalla liittää osaksi laajempaa laitteistoa. Yhteistoiminta Aira-malliston muiden laitteiden kanssa on yksi tapa, mutta sekä tietokone että mobiilialite ovat nekin varteenotettavia kumppaneita. Jälkimmäisten kanssa yhteys solmitaan USB-C-liitännän kautta.

Image



S-1 Tweak Synth toimii omalla akullaan (Litium-ioni).

Lisätiedot: Roland Suomi