Roland TD-25KV ja TD-25K V-Drums tukevat keskiluokan hyvinvointia

Image

Roland esitteli Frankfurtin musiikkimessuilla keskiraskaaseen sarjaan sijoittuvat uudet virtuaalirumpunsa, kahtena erilaisena settinä.

Molempien settien ytimenä on aivan uusi TD-25-soundimoduuli, johon on tuotu paljon tekniikkaa malliston lippulaivasta, TD-30:stä. Akustisen rummun käyttäytymistä mallintava SuperNatural-sounditeknologia ja edistykselliset lyöntialustat kestävästä verkkokankaasta valmistettuine kalvoineen antavat puitteet monipuoliselle ilmaisulle.
Soundeja voi esimerkiksi kerrostaa lyöntivoimakkuuden perusteella dynaamisesti muuttuviksi ja virveli tunnistaa iskuvoimakkuuden lisäksi myös osumakohdan kalvolla ja reagoi siihen. Valmistajan mukaan kaikki perinteiset rumpaloinnin kikat kanttilyönneistä rolleihin ja ghost-nuoteista flameihin sujuvatkin kuten akustisella setillä soitettaessa.

Myös symbaaleiden käyttäytymistä ja soundimaailmaa on kehitetty rutkasti ja ne jäljittelevät nyt uskottavasti kaikkia niitä ilmiöitä, joita perinteiset pellitkin mahdollistavat.
Valmistajan mukaan uutuusettien soitettavuus haastaa entisen kuninkaan monessa suhteessa.

Molemmissa seteissä sekä 10-tuumainen virveli että tomit on toteutettu verkkokankaisilla kalvoilla. TD-25KV-setissä on kaksi 8-tuumaista etutomia sekä 10-tuumainen lattiatomi. TD-25 puolestaan koostuu kahdesta 6,5-tuumaisesta etutomista ja 8-tuumaisesta lattiatomista.
Myös symbaalikattauksessa on eroa. TD-25KV toimitetaan kahden 12-tuumaisen CY12C-crash-symbaalin kera, kun taas TD-25:n mukana tulee yksi.
Molempiin setteihiin kuuluu 13-tuumainen CY-13R-ride-symbaali.

Tavalliseen hi-hat-telineeseen asennettava virtuaalinen VH-11-hi-hat liikkuu ylös-alas akustisen esikuvansa mukaisesti. Rolandilta kerrotaan, että VH-11 tunnistaa myös lyönnit yläsymbaalin selkään ja reunaan ja tuottaa autenttisen soundin sen mukaisesti.

Bassorumpuna kummassakin setissä on KD-9, jossa luonnollisen soittotuntuman antaa tekstiilipäällysteinen lyöntipinta.

Image

TD-25 moduuli on suunniteltu helppokäyttöiseksi niin soundien valikoinnin kuin säätämisenkin osalta. Valmiit setit on järjestelty musiikki-genren mukaisiksi paketeiksi ja niiden muokkaus on yksinkertaista. Kaikkiin rumpuihin pääsee käsiksi erikseen, mutta tarvittaessa esimerkiksi koko tomikattauksen soinnin pituutta voi säätää yhdellä parametrilla. Muutokset tallentuvat automaattisesti.

TD-25-moduulissa lisäksi on soittajalle henkilökohtaiseksi valmentajaksi suunniteltu Coach-toiminto ja mahdollisuus äänittää soittoa suoraan laitteen omaan muistiin.

Image


Laite myös lukee mp3- ja WAV-tiedostoja USB-muistilta ja musiikkia voi hidastaa tai luupata oman harjoittelun tueksi.

USB:n kautta TD-25:n voi liittää myös tietokoneeseen esimerkiksi soiton tallentamiseksi audiona tai midi-tietona.


Lisätiedot: Roland Suomi