Roland V-Drums Acoustic Design VAD706 – akustisten ja elektronisten rumpujen lippulaivafuusio

Rolandin VAD706 yhdistää valmistajansa V-Drums-lippulaivateknologian aitoon artesaanityönjälkeen. Setti on valmistettu täysikokoisista puurungoista ja tuplajalallista telineistä ja sisältää uuden sukupolven Prismatic Sound Modeling- ja PureAcoustic Ambience -tekniikoilla vahvistetun TD-50X-äänimoduulin. Setti on saatavilla Gloss Natural-, Gloss Cherry-, Gloss Ebony- ja Pearlescent White -viimeistelyllä.

 

TD-50X-äänimoduuli kätkee sisäänsä yli 900 soundia, mukaan lukien päivitetyt bassorumpu-, virveli-, hi-hat- ja tom-tom-soundit sekä laajan valikoiman erilaisia symbaaleja. Kaikki ovat ammattirumpalien ja ääniteknikoiden äänittämiä ja kattavat genret jazzista heavy metaliin. Lisäksi moduulista löytyy kattavat editointityökalut, joilla soittaja voi personoida soundiaan. Yhdistettävyydestä vastaavat stereo XLR -Master-lähtö ja kahdeksan TRS-ulostuloa sekä integroitu 32-kanavainen USB/MIDI-liitäntä.

 

62-kiloinen patteristo muodostuu 14” digitaalisesta PD-140DS-virvelistä, 18” digitaalisesta CY-18DR-symbaalista sekä vastikään kehitetystä 14” digitaalisesta VH-14D-hi-hatista, 10” PDA100- ja 12” PDA120 räkkitomeista, 14” PDA140F-lattiatomista ja uudesta 22” KD-222 bassorummusta. Lisäksi patteristoon kuuluu kaksi 16” CY-16C-T aksenttisymbaalia. Kaikissa digitaalisissa padeissa on korkean resoluution multi-triggaus. Setin laajentamiseen on käytettävissä kaikkiaan neljä analogista triggeri-tuloa.

Valmiiden presettien lisäksi käyttäjä voi luoda kokonaan oman settinsä alkutekijöistään lähtien. Soundia voidaan muokata paitsi mikkiasetuksilla myös ekvalisaattorilla, kompressorilla sekä multiefekteillä. PureAcoustic Ambiencen avulla huoneen tyyppi ja kaiun parametrit ovat soittajan muokattavissa.

Rolandin VAD706:n mukana seuraa ilmainen, 40 oppituntia sisältävä Melodics-sovellus. Lisää opetusmateriaalia on saatavilla liittymällä sovelluksen tilaajaksi. Rumpusetti itsessään on varustettu sisäänrakennetulla metronomilla ja erilaisilla treenitoiminnoilla soittotaitojen terävöittämiseksi.

Valmistajan esittelyvideo: 

Lisätiedot: Roland Suomi

11.06.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy