Sabian Stratus – tummempaa soundia

Image

Seitsemän yksittäistä symbaalia ja kaksi hihat-paria sisältävä Stratus-sarja laajentaa kanadalaisen Sabianin mallistoa tummalla, mutta samalla kuitenkin häivähdyksen kirkasta sähäkkyyttä tuottavilla pelleillään.

 

Tummasta perussävystään huolimatta B20-pronssista valetut ja voimallisesti taotut symbaalit soivat Sabianin kuvauksen mukaan tarkkapiirteisesti ja dynaamisesti. Erottelevuuden ja selkeästi artikuloituvien kapulaniskujen vastapainona Stratus-symbaaleista irtoaa pesuihin sävyltään lämmin ja musikaalinen kohina.  

Sarjaan kuuluu kaksi komppisymbaalia, kooltaan 20" ja 22".

Image

Kummankin soinnista mainitaan kapulaniskuille ryhtiä antavan kipunoinnin alla soiva tumma pohja, jonka voi helposti kasvattaa vaimeammasta humusta aina kaiken huuhtovaan pauhuun saakka.
Kupuun soitettujen iskujen sävyä kuvataan tarkkapiirteiseksi ja kirkkaasti helähtäviksi.

 

Myös hihat-pareja on kaksi ja kooltaan ne ovat 14" sekä 15".

Image

Halkaisijaltaan pienemmässä parissa sekä ylä- että alapelti on luokiteltu medium heavy -merkinnällä, kun taas kookkaamman parin koostumus on medium thin lyömäpeltinä ja medium heavy alempana.
Soinniltaan kumpainenkin hihat-koko on symbaaliperheensä luonteeseen sopiva: tarkkapiirteisen iskuäänen alla sävyä antaa tummanpuhuva pohjasointi. Yhdistelmää kuvataan onnistuneeksi yhdistelmäksi säpäkkää atakkia ja ilmavuutta.

 

Crash-nimikkeellä määriteltyjä aksenttisymbaaleita Stratus-sarjassa on kolme erilaista ja koot kasvavat kahden tuuman porrastuksella ollen 16", 18" ja 20".

Image


Kolmikolle yhteisenä piirteenä mainitaan nopea ja räjähtäväksi kuvattu atakki. Painoltaan verraten kevyinä symbaaleina näiden crashien sointi myös vaimenee nopeasti

 

Erityistilanteita varten Sabian on liittänyt Stratus-sarjaan kaksi erikoisymbaalia: 18-tuumaisen laskostetun "kiinalaisen"…

Image

…sekä 18-tuumaisen Zeron, jonka selkään on puhkaistu neljä kookkaampaa aukkoa ja 16 pienempää reikää.

Image

Lisätiedot: F-Musiikki