Nayteikkuna

Schmidt Eightvoice Analog Synthesizer – syntetisointia kustannuksia kaihtamatta

Saksalainen Schmidt on julkaissut neljännen erän tuotantomääriltään hyvin rajoitettua Schmidt Eightvoice Analog Synthesizer -syntetisaattoria.

 

Suunnittelija Stefan Schmidtin nimikkoinstrumentti esiteltiin alunperin vuoden 2011 Musikmesse -tapahtumassa Frankfurtissa, jonka jälkeen sitä on valmistettu 25–27 kappaleen suppeissa ja nopeasti loppuunmyydyissä erissä.

Käsintehty Schmidt Eightvoice Analog Synthesizer on kahdeksanääninen polyfoninen analogisyntetisaattori digitaalisilla kontrolleilla ja preset-muistilla. Kapasiteettia riittää 1028 yksittäiselle äänelle ja 256 moniääniselle presetille.
Soittimessa on neljä oskillaattoria ja seitsemän analogista filtteriä. Modulaatiopuolella tarjolla on 20 LFO:ta ja yhdeksän envelopea. 

Rautansa puolesta neljäs erä on identtinen edeltäjiensä kanssa. Tarjolla on kaksi värivaihtoehtoa: antrasiitti ja valkoinen. Soittimen käyttöliittymää on virtaviivaistettu muuttamalla potikoiden värityksiä sekä firmware-päivityksillä.
Lisäksi mukana on helppokäyttöinen polyfoninen askelsekvensseri, jota voidaan käyttää myös arpeggiaattorina.

Pikanttina lisänä 61 voimakkuusherkän sekä velocity- ja aftertouch-ohjauksella varustetun koskettimen ja joystickin vieressä nököttävien pitch bend- ja mod wheel -rullien värit ovat vaihdettavissa.

Schmidt Eightvoice Analog Synthesizer on varusteltu kattavilla, usb- ja din-liitäntöjä hyödyntävillä midi-yhteyksillä, ja sen hallinnointia helpottaa monivärinen LCD-näyttö. Käytön sujuvuuteen on panostettu myös säädettävällä kontrollipaneelilla ja integroidulla virtalähteellä. Paketin kruunaa mukana tuleva tukeva flight case.

Lisätiedot: Schmidt-Synthesizer

28.04.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy