Shure MV6 – USB-mikrofoni erityisesti pelaajille

Image

Automaattisella signaalitason säädöllä ja digitaalisella Pop Stopper -pärskynestolla varustettu MV6 on "älykäs" mikrofoni kuulokevahvistimella kruunattuna.

Älykkyys viittaa tässä tapauksessa automatiikkaan, jota MV6 on pullollaan. Ensinnäkin Auto Level Mode säätelee mikrofonin voimakkuutta realiajassa ja huolehtii tason vakioimisesta puhujan vaihdellessa asentoaan ja etäisyyttään mikrofonista.

Digital Pop Stopper -toiminto puolestaan eliminoi kovien äänteiden aiheuttamat piikit ja sen ansiosta ulkoista mekaanista pop-filteriä ei tarvita, lupaa Shure.
Toki toiminnolla on tukenaan myös mikrofonin kapselin suojaksi laitettava superlon-tuulisuoja, jonka muotoa ja ryhtiä tukee sen sisäpuolelle jäävä, muovista valmistettu ja äänen kulkua haittaamaton väljä kehikko.

Image

 

Kolmas automaattinen toiminto on realiaikainen de-noiser, joka älykästä DSP-tekniikkaa hyödyntäen vaimentaa taustamelua ja selkiyttää siten omalta osaltaan ääntä.
Tämäkään toiminto ei ponnista tyhjän päältä, sillä Shurelta kerrotaan, että mikrofonin dynaaminen kapseli ja sen suuntaavuus huolehtivat lähtökohtaisesti siitä, että mikrofoni kuulee selkeästi pelaajan puheen eikä muista suunnista kantautuvaa hälyä.

MV-6:n mykistyskytkin on sijoitettu mikrofonin rungon päälle ja led-valo ilmaisee mykistyksen olevan päällä. 
Tämä toiminto, samoin kuin mikrofonin muut edellä luetellut toiminnot sekä niiden lisäksi varusteluun kuuluva ylipäästösuodin eli bassoleikkuri, sekä äänensävyn ja kuunteluvoimakkuuden säädöt löytyvät myös Motiv Mix -applikaatiosta. Ilmaiseksi ladattava appi toimii Mac- ja Windows-tietokoneissa sekä mobiililaitteiden Android- että iOS-käyttöjärjestelmissä.

Käyttökelpoiseksi toistoalueeksi Shure ilmoittaa 50 – 15 000 hertsiä ja MV-6:n nimellinen suuntakuvio on hertta.
Mikrofonin A/D- ja D/A-muuntimet toimivat valinnan mukaan 16- tai 24-bittisesti ja 44,1 tai 48 kHz:n näytetaajuudella.

Image

USB-liitäntä tietokoneelle tai mobiililaitteelle on sijoitettu mikrofonin rungon peräpäähän, samoin kuin 3,5 mm:n TRS-jakki kuulokkeita varten.

Mikrofonin lisäksi pakkaukseen kuluu 12 senttimetriä korkea "limpullinen" pöytäjalusta, sekä USB-johto.

Image

Lisätiedot: Intersonic