Nayteikkuna

Shure MV7 – USB & XLR, molempi parempi

Suoraan tietokoneeseen digitaalisesti liitettävä MV7 on podcastaajille ja radio-ohjelman tekijöille suunnattu mikrofoni, jota voi käyttää myös perinteiseen tapaan täysin analogisena mikrofonina.


Dynaamiseen kapseliin perustuva MV7 on suuntakuvioltaan hertta ja se voidaan liittää joko analogisesti esimerkiksi mikseriin tai erilliseen mikrofonivahvistimeen, tai vaihtoehtoisesti digitaalisesti suoraan tietokoneeseen.
Jälkimmäisessä tilanteessa se palvelee samalla myös tallennetun materiaalin kuuntelussa äänikortin tapaan, kiitos mikrofonin runkoon upotetun kuulokeliitännän (3,5 mm:n jakki).

 

Digitaalista kytkentää varten mikrofonin rungossa on USB micro -liitin ja paketissa toimitetaan mukana kaksi johtoa, joista yksi käy USB 2.0 -väylään, kun taas toinen sopii uudempaan USB-C-liitäntään.

Mikrofonin metallirunko on nivelöity retrohenkiseen haarukkaan, jonka kanssa se muodostaa elimellisen kokonaisuuden. Väreinä tarjolla ovat hopea ja musta.

Digitaalisen kytkennän yhteydessä suositellaan käytettäväksi Shure Motiv -applikaatiota, jolla mikrofonin toimintoja pääsee säätämään yksityiskohtaisesti tietokoneelta.

Motiv-applikaatiolla signaalitason säätö voidaan asettaa käsin tai automatiikalla, ja kuulokekuuntelulle on oma säätönsä.
Tasojen ohessa valikoista löytyvät neljä esiohjelmoitua taajuusvastetta, sekä pitkälti automaattisen kompressorin päälle/pois-kytkin ja valinnat neljälle erilaiselle vaikutustavalle.
Tasojen säädöt sekä mikrofonin mykistys voidaan myös tehdä runkoon upotetun kosketusherkän pinnan kautta.

Mikrofonin signaalitason automaattista säätöä käytettäessä voidaan Motiv-applikaatiossa myös määrittää puhe-etäisyys (läheltä/kaukaa), sekä äänensävy (tumma/luonnollinen/kirkas).

 

Lisätiedot: Intersonic

11.11.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy