Shure MV7X – sama, mutta analogisena

SM7-tyyppistä, radiotuotannossa kannuksensa ansaittua mikrofonia etsivälle löytyy vaihtoehtoja pienemmälläkin budjetilla.


Aiemmin lanseerattu ja vajaa vuosi sitten Riffissä testattu Shure MV7 on tarkoitettu suoraan tietokoneeseen tai älylaitteeseen liitettäväksi ja niinpä se on varustettu analogisella XLR-liitännällä, digitaalisella USB-väylällä sekä kuulokejakilla.

Nyt markkinoille tuotu MV7X puolestaan on riisuttu versio, jossa ei ole sen paremmin USB-väylää kuin kuulokeliitäntääkään. Sen sijaan tallella on XLR-lähtö ja X-versio onkin tarkoitettu kytkettäväksi esimerkiksi äänikortin analogiseen mikrofonivahvistimeen.

Sisarmallinsa tavoin MV7X on herttakuvioinen ja toimintaperiaatteeltaan dynaaminen mikrofoni, joka poimii ääntä mikrofonin etuipäästä. Takapäähän taas on sijoitettu balansoitu liitäntä mikrofonijohdolle.

Toistoalueeksi ilmoitetaan 50 Hz – 16 kHz, ja nimellisimpedanssiksi 251 ohmia yhden kilohertsin taajuudella.
Kytkimiä tai säätöjä ei X-versiossa ole, mutta muilta osin tekniset suoritusarvot vastaavat USB:llä varustetun MV7:n ominaisuuksia. 

Shure MV7X painaa 550 grammaa, ja sen kiinteä haarukka-adapteri on nivelöity, joten suuntauksen pitäisi onnistua vaivattomasti.

Näillä näkymin MV7X:n pitäisi sijoittua karvan alle 200 euron hintaluokkaan, joten se on noin kolmanneksen USB-versiota halvempi..


Lisätiedot: Intersonic

26.10.2021
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy