Shure MVX2U – mikrofonista tehdäänkin USB-mikrofoni

Image

Yhden kanavan äänikortti vaikuttaa äkkiseltään kummalta, mutta kun sen voi liittää suoraan osaksi mikrofonia, alkaa ideakin hahmottua.


Suoraan minkä tahansa mikrofonin XLR-liittimeen liitettävä MVX2U on suunniteltu esimerkiksi podcast-tyyppisen ohjelman tekoon ja se soveltuu juontajan puheosuuksien ohessa myös vaikkapa perinteiseen yhden mikrofonin tekniikalla toimitettavan haastattelun tallennukseen.

 

Image

 

Teknisesti MVX2U on muunnin, joka ottaa vastaan mikrofonin analogisen signaalin ja muuntaa sen USB-C-liitännän kautta eteenpäin jaettavaksi digitaaliseksi signaaliksi.
USB-C-liitännän ohessa MVX2U:ssa on 3,5 mm:n pikkujakilla toteutettu kuulokeliitäntä, jonka kautta järjestyy latenssiton monitorointi käyttötilanteessa.

Laitteen oma sisäinen mikrofonivahvistin antaa valmistajan mukaan jopa 60 desibelin puhtaan  vahvistuksen ja soveltuu näin ollen tavanomaista epäherkempien mikrofonien kuten SM7B:n kanssa käytettäväksi.

MVX2U toimii haluttaessa täysin automaattisesti ja osaa valmistajan mukaan säätää signaalitasoa automaattisesti.
Laite tottelee myös Shuren aiemmin lanseeraaman Motiv USB-mikrofonimalliston käyttöä varten suunniteltua applikaatiota, jonka kautta käyttäjä voi itse säätää kaikkia asetuksia vahvistuksesta ekvalisointiin ja kompressorin sekä limitterin asetuksiin saakka.
Eri käyttäjille, käyttötilanteille ja mikrofoneille sommiteltuja asetuksia voi myös tallentaa applikaation muistiin vastaisen varalle.

Dynaamisten mikrofonien lisäksi MVX2U soveltuu myös kondensaattorimikrofoneille, joille se kykenee antamaan niiden tarvitseman 48 voltin phantom-virran.

Pakkaukseen kuuluu USB-C/USB-C-kaapeli.

Lisätiedot: Intersonic