Shure SM4 – mikrofoni työhuoneen ja pikkupajan tarpeisiin

Image

Työhuoneella tai pikkustudiossa musiikkia tai ääntä taltioivalle suunnattu Shure SM4 on kokeneen mikrofonivalmistajan uusin "studiomalli".

Tiedotteen mukaan SM4 on suojattu tehokkaasti RF-häiriötä (RF, Radio Frequency) eli teknisten laitteiden kuten tietokoneiden ja näyttöjen, langattomien verkkojen, puhelinten ja mobiililaitteiden  yms. tuottamia, radiotaajuuksilla ilmeneviä häiriöitä vastaan. 
Ensimmäisessä vaiheessa näitä häiriöitä maadoittaa mikrofonin rakenteeseen integroitu metallinen pop-filtteri ja loput vaimentaa kapselia ympäröivä, kudotusta metalliverkosta muodostuva faradayn häkki.
Mikrofonin runko on valettua sinkkimetallia.

Image

Suuntakuvioltaan SM4 on hertta (cardioid) ja valmistaja kertoo, että koko taajuusalueella hallitusti toteutuvan suuntakuvion – toisin sanoen taustaäänten vaimennuksen – ansiosta mikrofonin etupuolelle syntyvä ns. "sweet spot" eli ihanteellinen toiminta-alue on laaja. 
Tämän ansiosta myös proximity-efektin vaikutus eli bassotaajuuksien korostuminen lähietäisyydeltä operoitaessa on kontrolloitua ja voimakkuudeltaan kohtuullista.

Korkean äänenpaineen kestonsa ansiosta SM4 soveltuu puhe- ja lauluäänitysten lisäksi myös instrumenttien taltiointiin. 
Säröytymiskynnys on valmistajan mukaan 140 desibelin äänenpaine silloin, kun mikrofoni on kytketty yhden kilo-ohmin nimellisellä impedanssilla toimivaan etuvahvistimeen, ja 145 desibeliä (SPL) silloin, kun kuormitus on 2,5 kilo-ohmia.

SM4:n toistoalueeksi Shure ilmoittaa 20 – 20 000 hertsiä ja herkkyydeksi -38 dBv/PA.

Mikrofoni vaatii toimiakseen 48 voltin (V) phantom-syötön ja virran tarve on 5,3 milliampeeria (mA).

Image

Myyntipakkaukseen kuuluu perusmallissa mikrofonin lisäksi rungon kantaosaan tiukattava kiinteä telineadapteri ja vetoketjullinen pussi.

Lisävarusteena SM4:lle voi ostaa mikrofonitelineen kautta mahdollisesti kulkeutuvaa tärinää vaimentavan kehtoripustimen, sekä ulkoisen, magneetilla kiinnitettävän pop-filtterin. 

Image
Image

 

Perusversiota hinnakkaampi SM-4-Kit sisältää jo valmiiksi sekä kehtoripustimen että magneetilla mikrofonin ulkopuolelle kiinnitettävän ulkoisen pop-filtterin, ynnä vetoketjullisen säilytys/kuljetuspussukan

Image

 

Lisätiedot: Intersonic