Shure SM7dB – klassikkoa etuvahvistimella

Image

Toimintaperiaatteeltaan dynaaminen ja suuntaavuudeltaan herttakuvioinen SM7B tuotiin myyntiin tasan 50 sitten ja se lohkaisi vahvan itselleen aseman erityisesti kotimaansa radioasemien juontomikkinä. 

 

Vahvuuksinaan SM7B:llä oli tehokas suojaus elektromagneettisia häiriöitä vastaan sekä kapselin tehokas vaimennus mekaanisia häiriöitä vastaan.
Mikrofonin kaksi sävyyn vaikuttavaa kytkinvalintaista toimintoa – bassoleikkuri sekä preesens-korostus – täydensivät reseptin, joka on avannut ovet myös studioihin mm. solistimikrofonina käytettäväksi.

Varjopuolena jälkimmäisessä käyttöympäristössä on mikrofonin suhteellisen epäherkkä kapseli, joka vaatii keskimääräistä enemmän puhdasta ja kohinatonta vahvistusta siitä etuvahvistimesta, johon mikrofoni on kytketty.

Shure kertoo havaintonaan, että halukkaita käyttäjiä olisi, mutta erityisesti edullisempien äänikorttien mikrofonivahvistimien suorituskyky ei välttämättä riitä kaikkiin käyttötilanteisiin.

Ratkaisuna on SM7B:n rinnalle tuotu SM7dB, jonka rungon sisälle on sijoitettu oma esivahvistin valinnaisella 18 tai 28 desibelin lisävahvistuksella.
Lisävarustelun myötä mallitunnuksen eteen on lisätty tarkenteeksi "vocal".

 

Image

 

SM7dB:n varsinainen mikrofoniosa on sama kuin kantamallinkin ja lisäksi etuvahvistimen voi myös kytkeä kokonaan pois päältä niin halutessaan.

Vaahtomuovista valmistettu tuulisuoja, sekä kiinteä haarukka-adapteri telinettä varten kuuluvat pakkaukseen.

Lisätiedot: Intersonic