Singular Audio Tubedrve - korkeajännitepedaali putkella

Image

Hollantilaisvalmistaja on julkistanut pedaaliversion ns. 500-sarjan moduulikokoisesta Tubedrve-prosessoristaan. Laite soveltuu kitarakäytön lisäksi myös esimerkiksi syntikoiden tai sähköpianon kanssa käytettäväksi.

Image

Pedaali on varustettu pienikokoisella 6AS6-pentodiputkella, jonka käyttöjännite on 230 volttia, kiitos pedaalin sisällä olevan konvertterin.

 

Image

Säätimiä Tubedrvessa on kolme, ja niistä ensimmäisellä (input) asetetaan putkelle menevän signaalin määrä, eli toisin sanoen särön määrä. 
Bias-säätimellä taas voidaan vaihdella portaattomasti epäsymmetrisen klippauksen (keskikohdasta vastapäivään), ja symmetrisen klippauksen välillä (keskikohdasta myötäpäivään). Vasemmalla puolella säädinalaa särön pitäisi siis olla tukahtuneemman kuuloinen, ja oikealla puolella taas pehmeämpi. 
Output-säätimellä asetetaan pedaalin lähtövoimakkuus. 

Singular Audio Tubedrven putkea voidaan käyttää joko pentodi- tai trioditilassa, ja tämä valinta tehdään tri/pent-kytkimellä. 
Boost-kytkimellä taas aktivoidaan 20 desibelin lisävahvistus, jonka todetaan toimivan paremmin kitaran (ja muiden ns. instrumenttitason signaalia tuottavien soitinten) kuin linjatasoisten soittimien kanssa.
Jalkakytkimellä pedaali polkaistaan päälle tai true bypass -ohitustilaan. 

Singular Audio Tubedrve on varustettu balansoimattomilla (TS) tulo- ja lähtöjakeilla. Tuloimpedanssi on yksi (1) megaohmi, ja maksimaalinen tulotaso +16,70 dBu (ilman boost-toimintoa). 
Virta otetaan yhdeksän voltin verkkoadapterilla (keskinapa negatiivinen), eikä korkeampaa jännitettä tule käyttää. Pedaalin virrankulutus on 300 milliampeeria. 

Lisätiedot: Singular Audio