Sire Marcus Miller F10 5-String – moderni viisikielinen

Image

Kitaroita ja bassoja budjettitietoisille valmistava Sire on julkistanut uuden viisikielisen Marcus Miller -nimikkobasson. Soittimen aktiivielektroniikka on varustettu tavallista kattavammalla ekvalisaattorilla.

 

Viisikielisessä Marcus Miller F10:ssä on suosaarnista tehty runko, jonka muodosta valmistaja käyttää nimitystä ”Modern Single Cut”. Lisäksi rungon päällä on pahkakuviollinen poppeliviilukansi. 

Image

”Neck through” -periaatteella veistetty kaula on valmistettu viidestä palasta vaahteraa ja mahonkia, ja se on muotoiltu C-profiiliin.

Image

Reunoiltaan pyöristetyn eebenpuisen otelaudan radius on 12 tuumaa, ja siihen on asennettu 2,4 millimetrin medium-tyyppiset nauhat, jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Kielten soiva pituus puolestaan on 35 tuumaa. 

Bassossa on luusatula, jonka leveys on 45 millimetriä. Virityskoneistojen valmistajaa ei ilmoiteta, mutta sen sijaan tallan tyypiksi mainitaan ”New Marcus Heavymass Custom”, jossa on kullekin kielelle oma säädettävä tallapala. 

Soittimeen on asennettu kaksi Marcus Pure-H Revolution -humbuckeria, joille on Marcus Heritage-3 -esivahvistin puoliparametrisellä keskialueella. 
Volume- ja tone-säädöt on pinottu yhteen kerrossäätimeen, ja lisäksi on blender-, treble-, middle/freq- ja bass-säädöt. Eikä siinä vielä kaikki, sillä lisänä on kolme ”pickup variation” -kytkintä, joilla voidaan vaihtaa sarjaan-, rinnan- ja split-kytkennän välillä. 

Sire Marcus Miller F10 on saatavilla viimeistelyllä Natural Satin, ja myös kuusikielisenä mallina. 
Basson hintaan kuuluu kova laukku.

Lisätiedot: Studiotec