Source Audio ZIO Analog Bass Preamp + DI – Pultec-kikkaa pukkaa

Image

Korkealuokkaisista pedaaleistaan tunnettu Source Audio on julkistanut uuden bassoetuasteen. Pedaali on toteutettu Burr Brownin OPA1656 -operaatiovahvistimilla, joiden kerrotaan tuottavan +/–12 voltin käyttöjännitteellä läpinäkyvän ja dynaamisen soinnin.

 

Source Audio ZIO Analog Bass Preamp on varustettu yhdellä tulojakilla, johon kytketään soitin riippumatta siitä, onko siinä aktiivi- tai passiivielektronikka. Signaalitason sovitus (ts. tulovahvistus) säädetään kotelon vastakkaiseen kylkeen upotetulla gain-trimmerillä.

Image

 

Trimmerin vierestä löytyvät tavallinen instrumenttilähtö (6,3 mm jakki) sekä balansoitu DI-lähtö (XLR). Viimeksi mainitun kytkentään vaikuttava ground/lift-kytkin on tarkoitettu audiomaaton katkaisuun, jolla ehkäistään ns. maalenkin johtuvan hurinan syntyminen.
Lisäksi on kuulokeliitäntä pikkujakilla (3,5 mm).

Image

Toinen pedaaliin sisällytetty tasosäätö on kansilevyyn sijoitettu output, jolla voidaan buustata lähtövoimakkuutta nollasta 16 desibeliin asti, tai tarvittaessa laskea sitä korkeintaan kuuden desibelin (-6 dB) verran.

Tämän ohella Ziossa on äänenväriin vaikuttavia säätimiä, joista treblellä voidaan joko leikata tai korostaa ylätaajuuksia -6 – +14 desibelin haarukassa.
Bass-säädintä avaamalla saadaan puolestaan aikaiseksi jopa 11 desibelin korostus 100 hertsin alueella, ja siinä samalla kevyt leikkaus alakeskialueella.
Focus-säätö taas on ylipäästösuodin, jolla soittaja voi taltuttaa liian voimakkaasti soivaa alataajuutta ja alakeskialuetta, mikäli haluaa tiukemman bassosoundin.

Source Audio ZIO -bassoetuasteessa on myös kaksi soundiin vaikuttavaa kytkintä, joista grit lisää päällä ollessaan soundiin säröä.
Scoop-kytkimen toiminta puolestaan perustuu ns. ”Pultec-kikkaan” eli kytkimen aktivoimalla pedaali samanaikaisesti vaimentaa alakeskialuetta, korostaa yläkeskialuetta, ja tuottaa myös ”luonnolliselta” kuulostavan ylipäästösuotimen.

Image

Source Audio ZIO Analog Bass Preamp on varustettu mukana tulevalle yhdeksän voltin verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen) tarkoitetulla liitännällä.
Mikäli käytetään pedaalilaudan virtalähdettä, tulee sen tarjota virtaa 200 milliampeeria pedaalin käyttöön. Zion sisällä jännite nostetaan 24 volttiin (+/–12 volttia).

Jalkakytkimellä pedaali polkaistaan päälle tai bypass-tilaan. Jälkimmäisessä tilanteessa kaikki lähdöt jäävät aktiivisiksi. 

Lisätiedot: Musamaailma