Source Audio Zio – avainsanana selkeys

Source Audion uusimmalla pedaalilla voi muokata kitarasoundia jo ennen muita pedaaleita tai vasta niiden jälkeen. Zio täysin analoginen pedaali, ja se on suunniteltu yhteistyössä Shoe-pedaalien omistajan Christopher Venterin kanssa.

 

Source Audio Zion kytkennässä on käytetty Burr-Brownin JFET-operaatiovahvistimia, joiden kerrotaan kuuluvan pedaalin äärimmäisen selkeässä ja herkästi plektran kosketukseen reagoivassa soundissa.
Ziossa on neljä circuit-säätimellä valittavaa esivahvistinkytkentää, kun taas output-säätimellä asetetaan volume-buustin voimakkuus.

 

Valmistaja kertoo JFET-kytkennän tuottavan täysin läpinäkyvän boostin ilman minkäänlaista äänen värittymistä tai säröytymistä.
Toinen kytkentä, Low-cut, puolestaan vähentää soinnista tukkoista alakertaa tehden soundista tiukemman vaikuttamatta kuitenkaan keskialueeseen tai ylätaajuuksiin. Samalla se lisää vahvistimen ”headroomia”, koska alataajuuksia on vähemmän.
Zion kolmas esivahvistinkytkentä on saanut nimen Studio, sillä sen esikuvana on ollut Pultecin ekvalisaattori. Tässä tapauksessa soinnin selkeyttä lisätään leikkaamaalla mutaista alakeskialuetta.
Kytkennöistä neljäs, E-Plex, taas perustuu Echoplex-nauhakaiun esivahvistimen keskialuevoittoiseen ja hieman ”pölyiseen” sointiin. Tämän vaihtoehdon todetaan pehmentävän esimerkiksi joidenkin yksikelaisten tallamikkien liiankin kirkasta soundia.

Source Audio Zio on varustettu myös kolmiasentoisella tone-säätimellä, jolla jäljitellään eri pituisten kitarakaapeleiden vaikutuksia.
Bright-asennossa kaapeli on lyhyt. Med puolestaan tuottaa reilun 4,5 metrin kaapelin soinnin eli kapasitanssi lisääntyy. Kolmas vaihtoehto, Dark, simuloi pitkän kaapelin tummaa sointia, joten tätä asentoa voidaan käyttää liian kirkkaan soinnin taltuttamiseen.

 

Source Audio Ziossa on lisäksi kaksiasentoinen switch-kytkin, jolla valitaan jalkakytkimen toiminta vaihtoehdoista bypass tai mute (lähtevän signaalin mykistys). Jälkimmäinen vaihtoehto ei vaikuta tuner/line-lähtöön.
Pedaalin ohituskytkentä on tyyppiä true bypass.

Source Audio Ziossa on yksi instrumenttitulo (1 MΩ) ja kaksi lähtöä (150 ohmia), joista toinen on varattu viritysmittaria tai linjalähtöä varten. Pedaali toimii 9 – 18 voltin DC-verkkoadapterilla (keskinapa negatiivinen), ja sen virrankulutukseksi ilmoitetaan 20 milliampeeria.

Valmistajan video:

Lisätiedot: Musamaailma

01.04.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy