SSL Fusion – loppusilaus analogiprosessorilla

Image

SSL toi markkinoille kahden räkkiyksikön laitteen, johon on koottu analogisia elvytys/elävöitysvälineitä miksauksen loppukiillotukseen.


Laite sisältää neljä säädöin varusteltua työkalua, sekä ketjun viimeisenä yksinkertaisesti päälle tai pois kytkettävän muuntajan.

Image

Ensimmäinen työkalu on Vintage Drive, ei-linearinen säröprosessori, jonka tehtävänä on tuottaa miksauksen eri osat toisiinsa sitovaa liimaa. SSL:n kikkana on, että prosessissa syntyvien harmonisten äänesten ja kompressoituneen särön osuutta saa säädettyä erikseen.

Ketjun seuraava lohko on Violet EQ, peräti 25 vuoden jälkeen kokonaan uusi SSL:n ekvalisaattori.
Tyypiltään Violet on kahdesta hyllykorjaimesta koostuva basso- ja diskanttikorjain, jolla voi vaimentaa tai korostaa valittua taajuusaluetta enimmillään yhdeksän desibelin verran.
Kumpikin yksikkö on hyllytyyppinen ja vaikutusalueen rajaukseen on molemmissa neljä eri taajuusvalintaa.

Violetin toimintaa täydentää HF Compressor, jossa on erikseen säädöt kompression liipaisevalle kynnystasolle ja kompressoitavan kaistan rajaukselle.
Ajatuksena on, että ekvalisaattorilla voi korostaa diskanttialuetta reippaastikin, kun voi antaa samalla HF Compressorin tarvittaessa vaimentaa korostuksen johdosta liian kirshkahtaviksi mahdollisesti käyvät taajuudet.

Lisäksi SSL on piilottanut HF Compressorin päätehtävän taakse toisenkin käyttötavan: se muuttuu valmistajan maineikkaaksi Listen Mic -kompressoriksi, kunhan tämän lohkon bypass-kytkintä pitää pohjaan painettuna viiden sekunnin ajan. 

Neljäs työkalu on miksauksen leveyden hallintaan tarkoitettu M/S-prosessori, jolla stereokuvan reunoilla sijoittuvaa signaalia pääsee levittämään.

Koko prosessorin kruunuksi SSL on lisännyt Fusion Transformer -kytkennän, jonka kerrotaan tukevoittavan alarekisteriä samalla, kun ylätaajuuksiin saadaan kimmeltävää kirkkautta.

Prosessorin jokainen lohko on erikseen napsautettavissa päälle tai pois, ja lähtösignaalin tasolle on oma säätimensä prosessissa muokkautuvan voimakkuuden sovittamiseksi niin, että lähtötaso vastaa laitteeseen syötettävän signaalin voimakkuutta prosessin jälkeenkin.

 

Image

SSL Fusion on varustettu balansoiduin analogituloin ja -lähdöin, sekä inserttiliitännöin. Laite toimii verkkovirralla (sisäänrakennettu virtalähde).

Valmistajan esittelyvideo ääninäyttein:

Lisätiedot: Nordic Audio Distribution Suomi