SSL Pure Drive – puhdasta ja rosoista

Image

Nelikanavainen Pure Drive Quad sekä sen kahdeksankanavainen sisarmalli Pure Drive Octo vahvistavat mikrofonisignaalin SSL:n mukaan siten kuin käyttäjä toivoo: putipuhtaana ilman artefakteja tai analogisäröllä mehustettuna.


Vahvistuksen säätöön jokaisessa kanavassa on kaksi kiertokytkintä.
Gain on vahvistuksen karkeampaan skaalaukseen ja sen 11 eri asentoa kattavat 65 desibelin vahvistusalueen kuuden desibelin porrastuksella.
Hienosäätöön varattu Trim puolestaan naksahtelee yhden desibelin askelilla ja sen säätövara on +/-15 desibeliä.

Image

Nelikanavaisessa Quadissa säädettävällä rajataajuudella toimivaa ylipäästösuodinta (bassoleikkuri) hallitaan niin ikään kiertokytkimellä, jonka jokainen pykälä nostaa rajataajuutta 10 Hz.
Ylimmillään leikkurin rajataajuuden voi nostaa 300 Hz:n lukemaan.
Täysin nollille käännettynä suodin kytkeytyy pois päältä eikä vaikuta signaaliin lainkaan.

Kahdeksankanavaisessa Octossa bassoleikkuri toimii kiinteästi 75 Hz:n rajataajuudella ja se aktivoidaan Trim-säätimen painalluksella.

Phantom-virran syöttö asetetaan molemmissa malleissa omilla painokytkimillään, kanavan tulosignaalin vaiheistus (napaisuuden kääntö) puolestaan Trim-säätimen painalluksella.

Valinta mikrofonikäytön ja linjatason signaalin välillä hoidetaan omalla kytkimellään.
Neljään kanavaan on myös suora instrumenttitulo (Hi-Z) etulaidassa, ja mikrofonikäytössä tuloliitynnän impedanssin voi valita neljästä eri vaihtoehdosta.
Käyttöopas toteaa, että nykyaikaisten kondensaattorimallien kanssa tällä ei ole juurikaan merkitystä, mutta dynaamisten ja erityisesti nauhamikrofonien kohdalla impedanssivalinta vaikuttaa suoraan myös kuultavaan soundiin ja on näin ollen yksi muokkauskeino lisää äänittäjän pakkiin.

Varsinainen väritys soundiin kuitenkin haetaan Pure / Drive -valinnalla, joista perinteinen SLL:n puhdas vahvistus (Pure) on oletusarvoisesti käytössä.
Yhdellä Drive-kytkimen painalluksella siirrytään SSL Origin -mikseristä poimitun symmetrisen säröytymisen käyttöön, ja seuraavalla painalluksella päästään sitten kokonaan uuden ominaisuuden pariin: epäsymmetrisen särön käyttöön.

Image

Etuvahvistimien käytön monipuolisuuden kruunaavat kanavakohtaisen inserttiliitännät sekä digitaaliset audiolähdöt.

 

Lisätiedot: Nordic Audio Distribution Finland