Strandberg Boden Essential 6 – EndurNeck ja muuta pientä

Image

Uppsalassa toimiva Strandberg Guitars on julkistanut toistaiseksi edullisimman version suositusta Boden-mallistaan. Kustannussyistä soitin valmistetaan Indonesiassa. 

 

Boden Essentialissa on Ola Strandbergin kitaroista tuttu epäsymmetrinen runko, samoin kuin ilman virityspäätä toteutettu kaula. Tällä kertaa rungon materiaali on kustannussyistä meranti, joka on indonesialainen puulaji. 

Image

Ruuviliitoksella runkoon kiinnitetty kaula taas on paahdettua vaahteraa, ja se on muotoiltu Strandbergin patentoituun EndurNeck-profiiliin, jossa on perinteisen pyöreän muodon sijaan tasaisia pintoja. Kaulan todetaan olevan helpposoittoinen oli sitten tottunut ohuisiin tai paksuihin kauloihin. 
Otelauta on ruusupuuta ja nauhoja 24. Kielten soiva pituus on tuttua Fender-mittaa eli 25,5 tuumaa. 

Strandberg Boden Essential 6 on varustettu valmistajan omilla, valetusta sinkistä valmistetuilla EGS Arc -osilla mitä tulee satulan kielilukkoihin sekä kiinteään tallaan virityskoneistoineen. 

Soittimeen on asennettu kaksi valmistajalle tehtyä custom-humbuckeria, joille on yhteiset volume- ja sävysäätimet. 
Lisäksi on viisiasentoinen valitsin. 

Image

Strandberg Boden Essential 6 on saatavilla seuraavilla viimeistelyillä: Black Granite, Astro Dust sekä Elemental Blue. Kitara toimitetaan kantopussin kanssa. 

Lisätiedot: Strandberg Guitars