Strymon Cloudburst – kaikua jousimatolla

Image

Strymon Cloudburst on valmistajan mukaan sen paras yhden algoritmin kaikupedaali. Uuden ulottuvuuden soundiin tuo ensemble, jousiefekti.

Strymon Cloudburst on varustettu valmistajan muiden pedaalien tapaan A-luokan JFET-esivahvistimella, minkä luvataan takaavan soittajalle erinomaisen kosketusherkkyyden.

Pedaalissa on viisi säädintä kaiun säätöön.

Image


Decay-säädin kontrolloi kaiun vaientumisen kestoa hyvin lyhyestä yli 50 sekuntiin.
Pre-delay-säätimellä asetetaan kaiun alkamista edeltävän ajan pituus, mikä vaikuttaa kaiun tarkkuuteen ja ”miellyttävyyteen”.
Mod puolestaan lisää kaiutettuun signaalin modulaatiota, jonka saa pois päältä, kun säätö on minimissään.
Strymon Cloudburstin tone-säätimellä taas kontrolloidaan kaiun ylä-äänesten luonnetta: alemmilla asetuksilla sävy on tummempi, ja isommilla asetuksilla kirkkaampi.
Lisäksi on mix-hanikka kaiun ja suoran signaalin välisen suhteen asettamiseen. Tasasuhteessa ne soivat noin kello kolmen kohdalta.

Strymon Cloudburstissa on kaiun lisäksi ensemble-kytkin. Tämä toiminto analysoi tulosignaalia ja luo ”harmonisesti rikkaan” jousisektiota muistuttavan pad-efektin.
Vasemmalla käännettynä ensemble on pois päältä, kun taas keskikohdassa (mp, mezzo piano) se soi kaiun lisänä maltillisesti. Oikealle käännettynä (forte) ensemble-efekti soi sitten maksimitasollaan.

Image

Cloudburst mahdollistaa sekä mono- että stereo-liitännät, sillä tulo ja lähtö on toteutettu TRS-jakein. Käyttötapa valitaan mono/stereo-valitsimella. Mono-liitäntä hoituu tavallisilla instrumenttipiuhoilla, mutta stereo-liitäntä vaati TRS-adapterin tai vastaavat johdot.

Pedaalissa on myös oma liitäntä ekspressio-pedaalille tai midi-vaihtajalle. Lisäksi on usb-portti käyttöjärjestelmän päivityksiä, Strymonin Nixie-editoriapplikaatiota varten.

Strymon Cloudburst polkaistaan päälle tai bypass-tilaan jalkakytkimellä. Ohitustilan tyypiksi on valittavissa bufferoitu tai true bypass.
Pedaali toimii yhdeksän voltin verkkoadapterilla (keskinapa negatiivinen). Virrankulutus on 250 milliampeeria.

Lisätiedot: Custom Sounds