Nayteikkuna

Takamine LTD2020 ”Peace” – rauhankitara

Takaminen perinteeseen kuuluu julkistaa vuosittain yhtiön laadukasta käsityötaitoa esittelevä kitara, jota valmistetaan rajoitettu erä. Tämän vuoden malli, LTD2020, on saanut lisänimen ”Peace”, sillä kitaran koristelulla valmistaja haluaa toivottaa rauhaa alkavalle vuosikymmenelle. Otelauta onkin koristeltu rauhankyyhkyillä.


Kokopuukansi on veistetty sitkakuusesta ja pintakäsittelynä on vihertävä Green Tea Gloss -viimeistely.

 

 

Pohja on sekin kokopuuta ja materiaali on ovangkol, ruusupuun kaltainen soitinpuu.
Takamine LTD2020:n kopan sivut ovat myös ovangkolia, ja kaula puolestaan mahonkia.

 


Otelaudassa on käytetty oikeaa eebenpuuta.
Valmistaja ilmoittaa kielten soivaksi pituudeksi (”skaalanpituus”/”mensuuri”) 630 millimetriä, ja satulan leveydeksi 42,50 millimetriä.

Takamine LTD2020 ”Peace” -malliin on asennettu valmistajan CT4-DX -elektroniikka, joka on sijoitettu kitaran yläsivuun.
Varusteluun kuuluu nelialueinen ekvalisaattori, jossa kutakin kaistaa (Low, Low-mid, Hi-mid, High) voidaan korostaa tai leikata +/-12 desibelin raameissa. Lisäksi tarjotaan voimakkuussäädin sekä kaksi kapeaa notch-filtteriä kierron taltuttamiseen. Suotimissa vaimennuksen voi valita -6 tai -12 desibelin väliltä.

 


Tämän ohella esivahvistimeen on integroitu viritysmittari, jossa A-sävelen referenssitaajuus on valittavissa. Pariston vaihtoon pääsee, kun avaa esivahvistimen kannen.

Takamine LTD2020:n asennetun CT4-DX -esivahvistimen erikoisuutena on se, että se voidaan myös jakaa kahden mikrofonin kesken. Ensimmäistä puoliskoa käyttää tallaluun alle asennettu kontaktimikrofoni, toiseen kanavaan taas voi kytkeä lisämikrofonin.
Jaettaessa ekvalisaattori muuttuu siten, että kummallekin kanavalle on kaksi kaistaa (Low, High) ja kummassakin kanavassa on yksi notch filter. Lisäksi mikkejä voidaan portaattomasti miksata siihen omistetulla säätimellä.
Yhdellä mikillä soittaessa esivahvistimen kaikki ominaisuudet ovat sen käytössä.

Maahantuojan asettama hinta Takamine LTD2020 ”Peace” -kitaralle on 2690 euroa.

 

Lisätiedot: EM Nordic

 

 

18.06.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy