Tascam DR-10L Pro – 65 grammaa langatonta tallenninta

Image

Keveytensä ja pienen kokonsa lisäksi DR-10L Pro on muiltakin ominaisuuksiltaan erittäin näppärä.


DR-10L Pro sujautetaan vaikka haastateltavan taskuun tai kiinnitetään klipsillä vyöhön, ja paketin mukana toimitettava lavalier-mikrofoni kiinnitetään äänityksen ja kuvauksen kannalta sopivaan paikkaan, esimerkiksi takin kaulukseen.
Tarvittaessa enimmillään viiden yksikön toimintaa voi ohjata applikaatiolla ja talteen napattu audio tahdistuu aikakoodilla samaan aikaan tallennettavaan kuvaan.

 

Image

Tascamin mukaan laite on helppokäyttöinen eikä esimerkiksi äänitystasoja tarvitse säätää etukäteen. DR-10L Pro tallentaa audion samanaikaisesti kahdelta eri muuntimelta ja käyttää koodaukseen 32-bittistä liukulukutekniikkaa.
Valmistaja lupaa, että liian hiljaiseksi jäänyttä äänitystasoa voi kohinatta nostaa jälkikäteen. Dynamiikka-alueen yläpäässä puolestaan voidaan liian kovaa äänitystasoa laskea jälkikäteen ja välttää näin äänitteen säröytyminen.

Varmuudeksi laitteessa on myös limitteri, jonka voi halutessaan kytkeä päälle tallennuksen ajaksi.
Lisäksi Tascam on varustanut laitteen erikseen päälle kytkettävällä ylipäästösuotimella eli bassoleikkurilla.


Tiedostomuodoksi valmiille tallenteelle voi valita lineaarisen PCM-koodin 44,1 tai 48 kHz:n näytetaajuudella, ja 16 tai 24 bitin tarkkuudella.
Tai vaihtoehtoisesti MP3-koodauksen vastaavilla näytetaajuuksilla ja bittisyvyyksillä.

Tiedostot siirretään USB-C-liitännän kautta ja monitorointia varten rasiassa on myös kuulokeliitäntä.

DR-10L Pron mukana toimitetaan Tascamin oma TM-10L-lavaliermikrofoni, joka liitetään kierteellä lukittavaan 3,5 mm:n TRS-jakkiin.
Tallentimen kanssa voi käyttää myös esimerkiksi DPA:n, Sennheiserin tai Shuren mikrofoneja.
Liitäntä on varustettu elektreettimikrofonien tarvitsemalla 2,3 voltin virtasyötöllä.

 

Image

Tascam DR-10L Pro toimii kahdella AAA-paristolla ja yhtäjaksoista käyttöaikaa uusilla paristoilla luvataan 24,5 tunniksi.


Lisätiedot: Intersonic