Taylor 50th Anniversary AD14ce-SB LTD – amerikkalainen unelma toteutui

Image

Taylor Guitars juhlii tänä vuonna 50-vuotista matkaansa kitaravalmistajana. Sen kunniaksi on julkistettu kymmenen soittimen mallisto, joka koostuu sekä todella kalliista että kohtuuhintaisista soittimista. 

Hintahaarukan edullisempaan laitaan kuuluu American Dream 14ce-SB LTD -malli, jonka koppamuoto on Grand Auditorium.

Image

Soitin on varustettu sitkakuusikannella, jota tukee valmistajan oma V-rimoitus, kun taas koppa muutoin on pähkinäpuuta.
Kitaran kuvaillaan tuottavan ”lämpimän ja kypsyneen soinnin”, ja lisäksi kopan soololovi antaa ulottuvuttaa 14. nauhan yläpuolellekin. 

Image

Kaulan materiaali on mahonki, ja siinä on eukalyptuksesta valmistettu otelauta. Kaula ja koppa on liitetty toisiinsa Taylorin perinteiseen tapaan pulttiliitoksella, ja kielten soiva pituus on 25 1/2 tuumaa. 

50th Anniversary AD14ce-SB LTD:n satula on tusq-materiaalia, ja pähkinäpuisen tallan kielisilta taas micartaa. Kielipinnitkin ovat muovin sijaan eebenpuuta, ja virityskoneistojen tyyppi puolestaan Taylor Gold. 

Lisäksi kitaraan on asennettu valmistajan Expression System® 2 (ES2) -elektroniikka, jossa on kolme tallan taakse asennettua pietsosensoria. 
Sijoittelun todetaan parantavan sähköisen toiston dynamiikka-aluetta verrattuna perinteiseen tallanaluselementtiin. 
Esivahvistimelle on kolme säädintä (volume, treble, bass), ja ne on sijoitettu kopan yläsivuun. 

Taylor 50th Anniversary AD14ce-SB -juhlamalli on saatavilla tobacco sunburst -viimeistelyllä ja satiinilakkauksella. Soitinta valmistetaan 1974 yksilöä, mikä viittaa yhtiön perustamisvuoteen. Mukana toimitetaan AeroCase-laukku. 

Taylorin sivustolla tämän mallin hinnaksi ilmoitetaan 1999 dollaria.  

Lisätiedot: Taylor