Taylor Beacon – viritysmittari, metronomi, ajastin…

Image

Kitaravalmistaja on julkistanut viritysmittarin, joka kyllä taipuu muihinkin toimintoihin.


Taylor Beacon on ensisijaisesti kitaran virityspäähän kiinnitettävä ”clip-on”-viritysmittari, jossa on kromaattisen viritysmoodin lisäksi omat tilat kitaralle, bassolle, viululle ja ukulelelle.
A-sävelen refenssitaso ei ole sidottu vain 440 hertsiin, vaan se on asetettavissa 430–450 hertsin välillä.
TFT LCD-näyttöä kuvaillaan selkeäksi, ja sen todetaan mahdollistavan nopean ja tarkan virittämisen.

Image

Beaconin muihin toimintoihin kuuluu metronomi, jossa on 12 tahtilajiasetusta, laajalla skaalalla asetettava tempo (30–208 bpm) sekä kolme äänenvoimakkuusoptiota.

Lisäksi Beaconissa on ajastin (timer), joka ottaa aikaa aina 100 minuuttiin saakka, ja toimii taustalla, vaikka samalla käyttäisi muita toimintoja. Ajastimen todetaan olevan omiaan keikkoihin valmistautumista varten.
Toinen aikatoiminto on päinvastaiseen suuntaan toimiva countdown, johon voidaan esimerkiksi asettaa jokin ajallinen takaraja vaikkapa oman esityksen mitaksi lavalle. Se toimii sadasta minuutista nollaan, ja antaa äänimerkin, kun aika on lopussa. Myös tämä toiminto kulkee muiden toimintojen taustalla.

Pisteenä iin päällä Taylor Beaconissa on taustavalo, joka sijaitsee mittarin selkäpuolella. Sitä voidaan käyttää vaikkapa pimeällä lavalla nuottien valaisuun tai vaikkapa pudonneen plektran etsintään, jos tarvis on.

Image

Beaconin yläpäädyssä on menu-painike sekä nuolinäppäimet siinä liikkumiseen. Oikealla sivulla taas on enter-painike, ja vastaavasti vasemmalla sivulla koti-painike. Lisäksi alapäädyssä on usb-liitäntä laitteen latausta varten.

Lisätiedot: Taylor Guitars