Tune Voodoo – kieltenohjain Les Paulille

Image

Tune Voodoo on Les Paul -tyyppisille kitaroille tarkoitettu kieltenohjain, jonka luvataan parantavan d- ja g-kielten vireessä pysymistä. Sen on kehittänyt jyväskyläläinen kitaransoiton harrastaja Kimmo Pennanen, joka osti itselleen Gibson Les Paulin, mutta havaitsi d- ja g-kieliä venytellessään, että ne eivät tahtoneet pysyä vireessä vaikka mitä teki. 

 

Ratkaisua hakiessaan hän löysi tubettaja Darrell Braunin videon, joka antoi sytykkeen oman kieltenohjaimen kehittämiseen.

Braunin mukaan ongelma saattaa johtua paitsi satulan viimeistelystä, myös siitä, että Les Paulissa d- ja g-kielet haarautuvat erittäin leveässä kulmassa satulasta viritystapeille. Lisäksi viritinlavan kulma on kaulaan nähden erityisen jyrkkä. 

– Harkitsin String Butlerin asennusta, mutta se ei ollut minun makuuni. Halusin huomaamattomamman ratkaisun, Pennanen kertoo. 

 Tuotekehitys vei aikansa, mutta valmista tuli. Tune Voodoo -kieltenohjain valmistetaan muovista 3D-tulostimella, ja kieliaukot vahvistetaan metalliholkeilla. Asennus kitaraan tapahtuu kaularaudan säätökolon peitelevyn ylimpään ruuvireikään, joten lisäosa ei jätä pysyviä jälkiä soittimeen.

Image

Tune Voodoo sopii kaikkiin 3L/3R-tyypin virityskoneistoilla varustettuihin kitaroihin, ja se on saatavilla kahtena mallina, kallona ja kruununa.

Image

Tuotetta myy Suomessa tällä haavaa ainakin soitinliike Musikantti Oy, kun taas kansainvälinen myynti hoituu Etsyn ja Reverbin kautta. 

– Ostajien tuotearviot ovat lähes pelkästään viittä tähteä. Yksi yhden tähden arvio on tullut, mutta sen taisi antaa henkilö, joka luuli ostaneensa pihalleen Halloween-kallon, Pennanen nauraa. 

 

Lisätiedot:

Tunevoodoo.com

Musikantti