Two Notes ReVolt Bass – bassoetuaste putkella

Ranskalaisvalmistajan basistille suunnattu etuvahvistinpedaali noudattaa laitteen kitaraversiosta tuttua konseptia. 

 

Two Notes ReVolt Bass on kytkennältään analoginen. Se on varustettu yhdellä 12AX7-putkella (PSVANE ECC83), jonka kerrotaan toimivan 200 voltin jännitteellä. 

Kanavia on kaikkiaan kolme, ja niistä kaksi ensimmäistä kanavaa perustuvat klassisiin bassovahvistinmalleihin. Classic Clean -kanavan esikuva on mikäs muukaan kuin Ampeg® SVT '76 -nuppi, jonka massiivisen alakerran, vahvan keskialueen ja pehmeiden ylätaajuuksien luvataan toistuvan pedaalin kautta. Gain- ja volume-säädön lisäksi kanavassa on ekvalisointia varten treble- ja bass-säätimet. ReVolt Bass´in kakkoskanava,Vintage Dirt,  perustuu puolestaan Marshall® 1992 JMP Super Bass Mark II -nupin isoon ja purevaan sointiin.

Sen sijaan Modern Drive -kanava on valmistajan oma kytkentä, ja se on tarkoitettu modernin rockin tiukkoja ja säröisiä bassosointeja varten. Tämä kanava on varustettu myös Wet/Dry-säätimellä, jolla voidaan annostella suoran bassosignaalin ja särön suhdetta.

 

 

Vintage Dirt ja Modern Drive jakavat yhteiset sävysäädöt (treble, middle, bass), kun taas gain- ja volume-säätimet ovat kanavakohtaisia.

Two Notes ReVolt Bass on varustettu kolmella jalkakytkimellä  (clean, dirt, drive), joilla kanavat polkaistaan päälle tai bypass-tilaan. Kanaville yhteinen analoginen kaiutinsimulaatio jäljittelee Ampeg® SVT-810E -kaappia, ja sen voi kytkeä päälle halutessaan. 

Mikäli pedaalia käyttää valmistajan Cab M+ -vahvistinmallintajan kanssa, voi hyödyntää mukana tulevan Wall Of Sound -plugarin virtuaalikaappeja. 

Two Notes ReVolt Bass on varustettu efektilenkillä (send, return), ja kytkemällä päälle 4-cable -tila voidaan pedaalillla lisätä kolme kanavaa johonkin efektiluupilla varustettuun vahvistimeen.

Pedaalissa on instrumenttitulon lisäksi plugilähtö sekä balansoitu DI-lähtö (XLR). Lisäksi tarjotaan aux-tulo, kuulokelähtö sekä midi-liitännät plugiversioina.

Two Notes ReVolt Bass toimii mukana tulevalla 12 voltin DC-virtalähteellä.

Lisätiedot: Two Notes

 
26.07.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy