UAFX Lion ´68 Super Lead Amp – plexit pedaalissa

Image

Universal Audion viimeisimmän vahvistinpedaalin todetaan olevan tarkin pedaalimallinnus ´60-luvun lopun 100-wattisista plexi-nupeista. 

 

UAFX Lionissa on kytkimellä valittavissa kolme plexi-mallinnusta.
Bass perustuu 100-wattiseen Super Bass -vahvistimeen ja sen kerrotaan olevan mainio puhtaammissa soundeissa sekä paksuissa komppisoundeissa.
Lead taas pohjautuu Super Lead -nuppiin, joka eroaa edellisestä siinä, että sen bassosointia on vähennetty ja gain-varaa lisätty.
Brown puolestaan mallintaa modattua ja alemmalla 90-voltin jännitteellä käytettyä Super Lead -vahvistinta (Van Halen).

Image

Lionissa on lähtökohtaisesti kolme kytkimellä valittavaa kaappivaihtoehtoa (GB25, GB30, JB/GB), joiden merkkivalo on punainen. Kun pedaalin rekisteröi valmistajan sivustolla, saa käyttöönsä kolme vaihtoehtoa lisää, ja näiden merkkivalo puolestaan on vihreä.
Lisäksi on kaapiton vaihtoehto, joka toimii silloin, kun led-valo ei ole päällä.

UAFX Lionin kolmas kytkin on alt, jolla vuorotellaan vahvistintilan, samojen säätimien taakse "piilotettujen" vaihtoehtoisten toimintojen sekä preset-tallennuksen välillä.
Tallennus tapahtuu painamalla kytkintä, kunnes preset-jalkakytkimen led-valo vilkkuu.

Volume-säätimiä Lionissa on kaksi (I & II) ja ne jäljittelevät esikuvien kahta erilaista tuloliityntää.
Ykkönen on kirkkaampi ja agressiivisempi, kakkonen taas tummempi ja bassovoittoisempi. Lähtökohtaisesti nämä on mallinnuksessa yhdistetty välikaapelilla, kuten vanhojen plexien kanssa oli tapana tehdä, mutta myös jomman kumman käyttö sellaisenaan on mahdollista vääntämällä niistä toinen täysin kiinni.
Erilaisia tuloliitäntöjen yhdistelmiä löytyy lisää UAFX Control -softassa.
Output-säätimellä puolestaan asetetaan koko pedaalin lähtövoimakkuus.

UAFX Lion on varustettu kolmialueisella ekvalisaattorilla (treble, middle, bass), mutta tämän lisäksi ovat alt-tilassa toimivat vaihtoehtoiset säätimet.
Näistä room vaikuttaa huonetilan määrään soundissa, presence yläkeskialueen voimakkuuteen, ja boost puolestaan koko vahvistinkytkennän voimakkuuteen.

UAFX Lion toimii joko live-tilassa (punainen merkkivalo) tai preset-tilassa (vihreä merkkivalo). Niihin päästään/pois painamalla kyseisiä jalkakytkimiä.

 

Image

UAFX Lionissa on tulo- ja lähtöjakkeja kaksin kappalein sekä liitäntä 400 milliampeerin verkkoadapterille (hankittava erikseen). Lisäksi varustukseen kuuluu USB C -liitäntä ja painike Bluetooth-yhteyden solmintaa varten.

Lisätiedot: Msonic