UAFX OX Stomp – vahvistinmallintajan kumppaniksi

Image

Universal Audio on pakannut OX-keinokuormansa kaiutinmallinnukset pienempään muotoon. Uusi pedaalimalli ei kuitenkaan ole keinokuorma, vaan se on tarkoitettu käytettäväksi erilaisten vahvistinmallintajien kanssa.

 

UAFX OX Stompin rig-säätimellä valitaan aktiiviseksi yksi kuudesta esiasetetusta kaappimallinnuksesta eli ”rigistä”. Näistä kukin on yhdistelmä kaapista, mikrofoneista ja efekteistä.
Tehdasasetuksena on pedaaliin on ladattu seuraavat presetit: 1: 4x12 Green Punch, 2: 1x12 50s Twang, 3: 2x12 Honkin Silvers, 4: 4x10 Pristine Clean Room, 5: 1x10 Roomy Tiny Combo, 6: 2x12 Comfortable Lead.

Image

Muut säätimet on tarkoitettu kulloinkin aktiivisen presetin muokkaamiseen. Mic 1 - ja Mic 2 -kytkimillä valitaan kolmesta mikkityypistä (dynamic, condenser, ribbon), ja alla olevilla säätimillä hallitaan mikkien tasoa.
Room-säätimellä taas annostellaan huoneambienssin voimakkuutta soundissa.
Speaker drive puolestaan vaikuttaa kaiuttimen dynaamiseen tuntumaan ja säröytymiseen.
Ja prosessin päätteksi asetetaan ouput-säätimellä pedaalin lähtötaso.

Lisäksi UAFX OX Stompissa on A- ja B-jalkakytkimet, joilla Rig A ja Rig B poljetaan päälle/bypass-tilaan, tai sitten niillä tallennetaan kulloisetkin asetukset painamalla polkimia hieman pidempään.
Merkkivalo ilmoittaa, kun rig on aktiivinen.

Varustukseen kuuluu myös nelialueinen ekvalisaattori ali- ja ylipäästösuotimineen, 1176-kompressori, moduloitu stereo delay sekä stereofoninen levykaiku. Näitä efektejä pystyy aktivoimaan ja säätämään UAFX Control appissa, missä voi myös vaihtaa pedaalin rigejä, kustomoida niitä sekä muokata jalkakytkimien toimintoja.

Image

OX Stompissa on tulo- ja lähtöjakkeja kaksin kappalein. Lisäksi on liitäntä  verkkoadapterille (hankittava erikseen), USB C -portti sekä painike Bluetooth-yhteyden solmintaa varten.

Lisätiedot: Msonic