Yamaha Pacifica Professional PACP12 & PACP12M – pro-sarjaa!

Image

Japanilaisvalmistaja on esitellyt ominaisuuksiltaan kehittyneimmät ja myös hinnaltaan korkeimmat Pacifica-kitaransa. 

Toistaiseksi mallisto koostuu kahdesta soittimesta, joiden mikeissä hyödynnetään studiolaitepuolelta tutun Rupert Neve Designsin osaamista. Estetiikan suhteen soittimissa kuvaillaan yhdistyvän japanilainen pop-taide ja eteläisen Kalifornian kuvasto. 

Valmistaja painottaa, että Pacifica Professional -kitaroissa rungon jyrsinnät on tehty niin, että ne lisäävät instrumentin resonanssia ja värähtelyä. Lisäksi rungossa on Fendermäiset loivennukset plektrakäden kyynärvarren kohdalla ja pohjapuolen yläosassa.

Image

Soittimien runkomateriaali on leppää, kun taas ohueksi kuvailtu C-profiilin kaula on satiinipintaiseksi lakattua vaahteraa.
Kaulaliitos on tehty neljällä pultilla, ja liitoskohta on muotoiltu loivaksi.  

 

Image

 

Yamaha Pacifica Professional PACP12-mallissa otelauta on ruusupuuta, ja PACP12M-mallissa puolestaan vaahteraa. 

Image

Molemmissa otelaudan radius muuntuu 10 tuumasta 14 tuumaan, mikä mahdollistaa luontevan sointusoiton otelaudan alkupäästä, ja toisaalta paremman tuntuman kielten venytyksiin ylemmiltä nauhoilta. Medium-kokoiset nauhat itsessään ovat ruostumatonta terästä. 
Virityskoneistot taas ovat Gotohin tuotantoa, samoin kuin vibratalla. 

Pacifica Professional -kitaroiden Reflectone-mikit on suunniteltu Yamahan ja Rupert Neve Designsin yhteistyönä, ja niiden kehutaan tuottavan selkeän ja artikuloivan soundin. 
Tallamikki on humbucker, kun taas keski- ja kaulamikit ovat yksikelaisia. 
Mikeille on yhteiset volume- ja tone-säätimet, joista jälkimmäisessä on nostokytkin tallamikin kelanpuolitusta varten. Valitsin on viisiasentoinen. 

Yamaha Pacifica Professional PACP12 on saatavilla Sparkle Blue - ja Desert Burst -viimeistelyillä. Sisarmalli PACP12M:n kohdalla viimeistelyt ovat Beach Blue Burst ja Black Metallic. 
Soittimet valmistetaan Japanissa, ja molempien hintaan sisältyy kova laukku.

Lisätiedot: F-Musiikki