Yamaha SLG-200 – hiljainen, mutta vahva

Image

Image

 

 

Täysikokoisen kitaran mensuuri ja perinteisen kopan muotoja noudattava, luontevasti vartaloa vasten asettuva kaari takavat Yamahan mukaan soittokokemuksen ja -asennon autenttisuuden. Muutama näppärä lisäominaisuus taas venyttää käyttömahdollisuuksia reissukitarasta ja hiljaiseen kotiharjoitteluun käyvästä soittimesta aivan täysverikseksi sessio- tai keikkainstrumentiksi.

 

Silent-kitarassa Yamaha korvaa akustisen kitaran kopan ruusupuusta ja vaahterasta tehdyllä raamilla, jonka yläkaaren voi irrottaa soittimesta kuljetuksen ajaksi. Purettuna ja topattuun pussiin pakattuna soitin mahtuu lentokoneen hattuhyllylle.

Image

Image

Soitinta valmistetaan sekä teräskielisenä (mensuuri 634 mm) että nailonkielisenä, mutta jälkimmäinen ei suoraan vertaudu klassisen kitaran mittoihin, vaan Yamaha ilmoittaa päätyneensä solakampaan kaulaan ja matalampaan kieltenkorkeuteen, jotta kitara tuntuisi kotoisammalta sähkökitaroiden suunnalta lähestyville soittajille.
Mallitunnukseen perään liitetty S ilmineeraa teräskielisyyttä ja N vihjaa vastaavasti nailonkieliin.
Värivaihtoehtoja on kolme: Tobacco Brown Sunburst, luonnonvärinen puu sekä läpikuultava musta.

 

Image

Akustisesta orientoituneisuudestaan huolimatta SLG-200 sisältää myös mittavan sähkö-osaston. 

Tallaluun alle sijoitettu pietso on malliltaan sellainen, että jokaiselle kielelle on oma sensorinsa. Soittimen oma SRT-etuvahvistin (Studio Response Technology) tarjoaa ensinnäkin perinteiset sävynsäädöt ja studioluokan efektit, mutta ennen kaikkea valmistaja painottaa laajan dynamiikka-alueen merkitystä ja toteaa, että tämä ominaisuus yhdistettynä akustisen kopan huipputarkkaan mallintamiseen tuottaa perinteisiä ”yhden suikaleen pietso-elementti + etuvahvistin” -yhdistelmää luonnollisemman äänen, joka kelpaa sellaisenaan äänitteelle tai keikalle. Pietson suoran signaalin ja SRT-mallinnuksen keskinäistä suhdetta voi säätää portaatta, jolloin sointi muuttuu kuivakkaasta linjasoundista akustisen kopan tuntuun asti.

 

Image

Aiempien mallien tavoin SLG-200:n perusideana on mahdollistaa hiljainen harjoittelu muita häiritsemättä. Toki tämä käy päinsä ihan akustisestikin, mutta soittimen etuvahvistimessa on erikseen kuulokeliitäntä, jota käytettäessä myös efekteistä saa iloa. Tehosteita on kolmea sorttia: kaksi erilaista tilakaikua sekä chorus.

Lisäksi etuvahvistimessa on pikkujakki ulkoista äänilähdettä varten, joten jamittelulle saa kätevästi taustat asianmukaiselta soittolaitteelta.

Oma sisäinen viritysmittari sekä mahdollisuus käyttää joko paristovirtaa tai verkkolaitetta SLG-200:n voimanlähteenä tekevät pelistä yhä monipuolisemman. Paristojen kestoa varjelee automaattinen virrankatkaisu, joka kytkee etuvahvistimen pois päältä, jos kieliin ei kosketa 30 minuuttiin.

Uuden Silent-mallin esittelystä Frankfurtin Musiikkimessuilla vastasi uutisen avauskuvassakin näkyvä Dave Goodman, joka myös esittelee soitinta Yamahan tekemällä messuvideolla
 

Lisätiedot: F-Musiikki