Nayteikkuna

Alma on vuoden 2018 EBBA-voittaja!

Alma julkistettiin juuri European Border Breakers Awards 2018 -voittajaksi. EBBA-palkinnot jaetaan kymmenelle eurooppalaiselle nousevalle artistille, jotka ovat saavuttaneet menestystä ympäri Eurooppaa. Alman yllätti voittouutisilla YleX:n Anne Lainto Uuden musiikin aamuvuoron suorassa lähetyksessä.

21-vuotias suomalainen laulaja-lauluntekijä Alma tunnetaan lahjakkuudestaan ja upeasta äänestään. Debyyttisingle ”Karma” on yksi aikamme pop-helmiä, ja se toi artistille kaksi Emma-palkintoa sekä vertailuja supertähti Rihannaan tai Amy Winehousen äänen ja Crystal Castles’in electropopin kaltaiseen kiehtovaan yhdistelmään.

Jättihittejä on syntynyt toisensa perään muun muassa yhteistyössä saksalaisen EDM-tuottaja Felix Jaehnin ja amerikkalaisen French Montanan kanssa. Universal Musicille kiinnitetty Alma teki myös lähtemättömän vaikutuksen suureen yleisöön BBC Radio 1 Future- ja Eurosonic 2017 -festivaaleilla. Parhaillaan Alma työstää debyyttialbumiaan useiden kansainvälisten nimien kanssa, kuten MNEK, Rudimental, Gorgon City, Sub Focus, 2 Inch Punch ja Charli XCX.

Jo aikaisemmin julkaistuja EBBA-voittajia ovat Kristian Kostov (Bulgaria), Youngr (Iso-Britannia), Blanche (Belgia), Alice Merton (Saksa), Sigrid (Norja), Skott (Ruotsi), Off Bloom (Tanska) ja Salvador Sobral (Portugali). Palkinnot jaetaan 17.1.2018 Hollannin Groningenissä Eurosonic Noorderslag -festivaalilla. EBBA-juhlaseremonian juontaa tv-tähti ja muusikko Jools Holland, ja illan aikana palkitut artistit myös esiintyvät juhlassa.

Kaikki kymmenen EBBA-voittajaa ovat ehdolla myös yleisöäänestyksessä. Fanit ympäri maailmaa voivat äänestää suosikkiartistiaan verkossa 4.12. alkaen jouluun saakka. Yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan EBBA-seremoniassa Groningenin Eurosonic Noorderslag -festivaalilla. Suosikkiartistiaan äänestäneistä arvotaan eri maista kymmenen onnekasta, jotka pääsevät ystävänsä kanssa paikan päälle EBBA-juhlaseremoniaan. Eurosonic Noordeslagin tarjoamaan palkintoon kuuluvat myös lennot ja hotellihuone.
 EBBA nostaa esiin ja juhlistaa uusia artistitulokkaita, jotka osaltaan luovat musiikin nykysoundin ja tulevaisuuden. Dua Lipan (Iso-Britannia) ja Alan Walkerin (Norja) kaltaiset viime vuosien voittajat edustavat vahvasti eurooppalaista ääntä. Muita aiempia voittajia ovat muun muassa Adele, Christine & the Queens, Stromae, Gabriel Rios, Hozier, Monsters and Men, Mumford & Sons, Aurora, Disclosure, John Newman, C2C, Tokio Hotel, Script, Years and Years, Robin Schulz, Carnival Youth, MØ ja Selah Sue.

Musiikki liikuttaa Eurooppaa, se on selvää niin innokkaiden keikkakävijöiden kuin musiikintekijöidenkin näkökulmasta. EBBAn kautta EU tuo artistit, fanit ja musiikkialan ammattilaiset yhteen juhlistamaan eurooppalaista musiikkia. EBBA jaetaan nyt viidettätoista kertaa.

Vuosittain kymmenen eurooppalaista artistia saa EBBA-tunnustuksen menestyksestä Euroopassa ennen kaikkea kotimaansa ulkopuolella. Menestys mitataan myyntien, live-esiintymisten, soittokertojen ja European Border Breakers -listasijoitusten perusteella. Jotta artisti voidaan ottaa vuoden 2018 palkittavana huomioon, hänen on myös täytynyt saavuttaa kansainvälistä menestystä ensimmäisellä julkaisullaan Euroopassa 1.8.2016–31.7.2017 välisenä aikana. Lisäksi hänen kotimaansa pitää kuulua EU:n Luova Eurooppa -ohjelmaan.

01.12.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy