Custom Sounds uusiin tiloihin

Image

Kitaristin karkkikaupaksi itseään tituleeraava Custom Sounds on muuttanut Helsingin Kruununhaasta Espoon Keskukseen.

Yrittäjä Jani Marjoniemi kertoo päätöksen syntyneen hiljalleen ja käytännön ohjaamana: myynti painottuu yhä enemmän verkkokauppaan, eikä kivijalkaliikkeessä asioivien määrä ole palannut koronaa edeltäneen ajan lukemiin. Lisäksi Kruununhaan laajat ja vielä vuosia jatkuvat korjaustyöt ovat hankaloittaneet etenkin omilla autoillaan liikkuvien asiakkaiden tuloa paikan päälle.

Taustalla vaikuttaa sekin, että ostoskulttuuri on muuttunut muutenkin, liikkeeseen ei tulla juurikaan hengailemaan tai kuikuilemaan virikkeitä heräteostoksiin.
– Pääsääntöisesti asiakas on jo etukäteen tsekkaillut jutun ja tietää mitä laitetta on ostamassa, Marjoniemi kertoo todeten, että yllättävän paljon myös kitaroita hankitaan nykyään ilman henkilökohtaista kokeilua liikkeessä.

Yrittäjän kannalta erillinen kivijalkaliike on myös kovin sitova kiinteine aukioloaikoineen, jotka eivät kuitenkaan ole aina edes kohdanneet asiakkaiden toiveita: joskus olisi pitänyt avata puoti jo anivarhain aamusella, toisinaan asioimaan olisi pitänyt päästä vasta myöhään illalla, sulkeutumisajan jälkeen. Toiminnan keskittäminen kodin läheisyyteen on etu sekä asiakkaalle että yrittäjälle.
– Aukioloajat ovat nyt joustavampia, kun pääsen itse paikalle hyvin nopeasti, Marjoniemi kertoo ja lisää, että kiinteiden aukioloaikojen sijaan näyttelytila on avoinna sopimuksen mukaan, ja systeemi on kuulemma lähtenyt mukavasti käyntiin.

Liikkeenharjoittajalle järjestely on samalla toiminnan rationalisointia. Valtaosa yrittäjän työajasta kuluu asiakastilausten pakkaamisessa ja postituksessa, verkkosivuston ylläpidossa, markkinoinnissa, sekä tietysti myös omien hankintatilausten tekemisessä ja yhteydenpidossa valmistajien suuntaan. Suuren osan tuosta kaikesta voi hoitaa sujuvasti kodin työhuoneelta, ja kun asiakkaalla sitten on toive päästä tutustumaan johonkin tuotteeseen paikan päälle tai noutamaan jo tehtyä tilausta, aika järjestyy näppärästi sähköpostilla tai puhelimitse hyvin lyhyelläkin varoitusajalla.

Todettakoon lopuksi, että uusi näyttelytila sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien piirissä ja pihalla on paikoitustilaa omilla autoillaan liikkuville.
Vaikuttaa kaikin puolin toimivalta!

Image


Relikoidut soittimet ovat nyt tulleet jäädäkseen, toteaa Jani Marjoniemi esittellessään kevyesti vanhennettua Nash-kitaraa toimittajalle.


Lisätiedot: Custom Sounds