Helsinki Tonefest 2024 järjestetään Musiikkitalolla

Image

Kuluvan vuoden helmikuussa Helsingin Korjaamolla järjestetty Tonefest-tapahtuma yllätti suurella suosiollaan sekä tapahtuman järjestäjät, näytteilleasettajat että vieraat. Kiinnostusta ilmeni pandemian jälkeen ennakoitua vielä paljon enemmän ja tunnelma oli niin sanotusti tiivis.

 

Ensi vuoden tapahtumaan ei tarvitse jonottaa, eikä tila lopu kesken tai happi käy vähiin. Pohjoismaiden suurimmaksi soitinalan tapahtumaksi kasvanut Helsinki Tonefest järjestetään toukokuussa 2024 nimittäin Musiikkitalolla, jossa ei sitten kyseisenä päivänä muuta tapahdukaan – kaikki tilat on varattu Tonefest-tapahtuman käyttöön: aulatilat näytteilleasettajille, konserttisalit ja kokoustilat klinikoille ja iso Sali iltakonsertille.

Tonefestin järjestäminen on henkilöitynyt vahvasti Petri Materoon siitä saakka, kun tapahtuma siirrettiin Turengin Vanhalta asemalta pääkaupunkiin, alkuun Kulttuuritalolle, sittemmin Korjaamolle Töölöön. Kotikutoisuudessaan sympaattinen soitinrakentajien kavalkadi on kasvanut lämminhenkiseksi messutapahtumaksi. Ja nyt luvassa on vielä vähän lisää samaa.

– Helsinki Tonefest ottaa 2024 oikeasti ison askeleen, ja rakennamme tapahtumasta tulevina vuosina Pohjois-Euroopan merkittävimmän alan tapahtuman. Kyse ei ole enää pelkästä näyttelystä, vaan haluamme auttaa kotimaisia tekijöitä kansainvälistymään, sekä tuoda Suomeen merkittäviä toimijoita ulkomaan markkinoilta, kertoo Petri Matero tulevista suunnitelmista.

Niinpä tapahtumaan on luvassa kansainvälistymiseen liittyvää ohjelmaa, josta järjestäjä tiedottaa lisää nyt jo aluillaan olevan syksyn kuluessa. Samaan aikaan Tonefest selvittää erityyppisiä viennin rahoitusvälineitä, joiden tuella kotimaiset valmistajat voisivat halutessaan lähteä ulkomaisille messuille yhteisosastoilla. Kasvava tapahtuma ja uudet tavoitteet vaativat luonnollisestikin lisää resursseja.

– Saimme Tonefestin taustalle lisää osaamista, joka auttaa meitä toteuttamaan suunnitelmamme, kun Juha Tolosen ja itseni lisäksi mukaan tuli kokenut kasvuyrittäjä ja kitaristi Hannu Nissinen, summaa Petri kasvun edellytyksiä.

Lisätiedot: Helsinki Tonefest