Nayteikkuna

Catchboxille Red Dot -muotoilupalkinto

Suomalainen Catchbox-mikrofoni sai kansainvälisen muotoilupalkinnon.


– Palkinto on hieno saavutus sekä tuotteen että yrityksen kannalta. Olemme luomassa täysin uutta tuotesegmenttiä audiovisuaalisen teollisuuden alalle, joten on hienoa saada maailmanluokan tunnustus tuotekehityksen ja muotoilun johtavilta asiantuntijoilta”, kertoo perustajajäsen, toimitusjohtaja Timo Kauppila.

Red Dot -palkinto on kansainvälinen muotoilun ja viestinnän suunnittelupalkinto, joka jaetaan vuosittain Essenin design-museossa Saksassa. Vuonna 2014 hakijoita oli yli 15500, kaikkiaan 70 eri maasta ja tuolloin palkinnon saivat maailmalla tunnetut brändit mm. HewlettPackard, Sony, Lenovo ja Mercedez Benz. Tänä vuonna kotimainen Catchbox-mikrofoni nappaa pokaalin.

Palkintojenjakotilaisuus pidetään Red Dot Gaalassa 29 kesäkuuta ja palkinnon voittaneet tuotteet esitellään vuosittain julkaistavassa Red Dot -vuosikirjassa. Lisäksi tuotteet tulevat näytille organisaation verkkosivuille

 

Mikä kumman Catchbox?

Catchbox on maailman ensimmäinen yleisön käyttöön suunniteltu mikrofoni, jota yleisön jäsenet voivat turvallisesti heitellä henkilöltä toiselle. Catchboxin käyttö on helppoa ja nopeaa, sen avulla yleisön keskuudesta voidaan helposti “murtaa jää”. Catchboxia käytetään tyypillisesti luennoilla, työpajoissa yms. tilaisuuksissa, joissa yleisö voi osallistua esitykseen kommentein tai kysymyksin.

 

– Teimme kovasti töitä kahden vuoden ajan tuotteen suunnittelun parissa, joten tunnustus tuntuu hienolta. Red Dot on ensisijaisesti muotoilupalkinto, mutta me sovellamme poikkitieteellistä lähestymistapaa, jossa suunnittelutyö ei ole pelkästään muotoilijan harteilla, vaan koostuu yhteistyöstä insinööri- ja kauppatieteiden välillä, kuvailee teollinen muotoilija Pyry Taanila, Catchboxin perustajajäsen hänkin.

Catchboxin muotoilussa keskityttiin kahteen tärkeään ominaisuuteen: yksinkertaisuuteen ja leikkisyyteen. Kuutiomuoto ja tuotteen koko valikoituivat helpomman kopittelun takaamiseksi.
Sisäänrakennettu “Active Automute” teknologia valvoo tuotten liikkeitä jatkuvasti ja tilapäisesti katkaisee radiolähetyksen kun Catchbox heitetään tai se putoaa, poistaen muutoin tömähdyksistä aiheutuvat äänet. Pehmeä muoto, leikkisä ulkonäkö, sekä intuitiivinen käyttöliittymä tekevät Catchboxista ihanteellisen jäänmurtajan, jolla luodaan helposti hauska ja rento ilmapiiri tilanteisiin, jotka muutoin ovat yleensä jännittyneitä.

Catchbox tuotteen ympärille on hiljattain käynnistetty räätälöinti palvelu jonka avulla asiakkaat voivat “brändätä” Catchboxin pehmeän ulkokuoren haluamillaan grafiikoilla.

Yrityksen oman tiedotteen mukaan Red Dot on erittäin tervetullut tunnustus Catchboxin brändille. Se vahvistaa Catchboxin asemaa kansainvälisillä markkinoilla ja kasvattaa nuoren yrityksen kilpailukykyä ja uskottavuutta. Tällä hetkellä tuotetta on myyty yli 30 maahan, pääsääntöisesti Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Saksaan sekä IsoBritanniaan.

Ja Catchboxin kotisivut aukeavat tästä

29.06.2015
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy