Nayteikkuna

DigiTech FreqOut tuo hallitun kierron kaikille volyymitasoille

Feedback. Tuo korvia vihlova kimeä kierto, joka saattaa käynnistyä arvaamattomasti ja pilata muutoin mukavasti sujuvan soiton. Tai ihan toisin: monien soittajien taidolla hallitsema keino sytyttää sähkökitara soimaan todella pitkään ja maukkaasti.

Kumpi tahansa näistä vaihtoehdoista paremmin aihetta kuvaakin, feedbackin synnyttämiseen tarvitaan tavallisesti melkoinen volyymi, asettuminen tiettyyn kohtaan vahvistimeen nähden sekä vielä oikeanlainen kitaran käsittely.

DigiTech laittaa ajattelun kokonaan uusiksi FreqOut-pedaalillaan. Lisänimen Natural Feedback Creator saanut laite analysoi sisääntulevat taajuudet ja lisää niihin harmonista kiertoa hallitulla tavalla – vaikka hipihiljaa soitettaessa tai ilman vahvistinta suoraan linjaan kitaraa äänitettäessä. 

 

 

Pedaalin säätimistä Onset asettaa kierron käynnistymisen nopeuden, jota visualisoi merkkivalojen rivi pedaalin reunalla.
Gain taas määrittää kierron voimakkuuden alkuperäiseen signaaliin verrattuna. Perustaajuuden voi myös halutessaan näpsäistä kytkimellä kokonaan pois ja ottaa ulos pelkkää feedbackia.

Toisella vipukytkimellä  voidaan vaihtaa jalkakytkimen toimintatapaa. Yhdessä asennossa jalkakytkin toimii tavanomaisen ohituskytkimen tavoin (true bypass), mutta kakkosvaihtoehto antaa soittajalle mahdollisuuden hallita kierron syttymistä sen mukaan pidetäänkö kytkintä pohjaan painettuna vai annetaanko sen palautua jälleen yläasentoonsa. Painallus alas käynnistää kierron, joka hellittää vasta kun jalka nousee kytkimeltä pois.

Seitsemässä toimintotilassa on mukana valinnat sille, lähteekö kiertoon perustaajuus ja otetaanko kyytiin yläkerrannaisten pötköstä myös oktaavi, kvintti tai terssi.

FreqOut ei ole tarkoitettu pelkästään rämäkkään revittelyyn, vaan sillä voi maustaa puhtaalle kitarallekin paksun jälkisoinnin.

Laite toimii ulkoisella yhdeksän voltin virtalähteellä (lisävaruste) ja tarvitsee virtaa 235 mA.


LisätiedotEM Nordic

30.01.2017
|
Timo Koskinen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy