Nayteikkuna

Flamencoa, tulisesti!

Joonas Widenius Trion uusi albumi “Guitarra - Utopia - Musica” julkaistaan huhtikuussa 2014. Levyllä vierailee myös espanjalainen, maailmalla suurta arvostusta nauttiva, saksofonisti Perico Sambeat. Rovaniemeltä Helsinkiin ulottuva levynjulkaisukiertue järjestetään yhteistyössä Tampere Guitar Festivalin kanssa.

“Guitarra - Utopia - Music” -levy on syntynyt monien kokemuksien summana. Flamencokitaristi Wideniuksen edellinen sooloalbumi “El Cambio” syntyi perinteisen ja modernin flamencon pohjalle ja piti sisällään kappaleita vuosien varrelta. ”Guitarra Utopia Musica-levyllään Widenius vie musiikkinsa uusille vesille, kauemmaksi flamencojuuristaan. Flamencokitaran soundi on selkeästi kuultavissa, mutta musiikillinen ympäristö on kokeellinen hypäten paikoitellen hyvinkin kauas flamencon maailmasta. Levyllä yhdistyvät flamenco, jazz, rock, funk, ja kansanmusiikin eri lajit. Trio levyn soundi hakee vertaistaan ja selkeitä vertailukohteita onkin etsittävä Suomen sijaan maailmalta. Wideniuksen trion yhteissointi on syntynyt vuosien varrella. Levy on äänitetty triona livenä studiossa. Se on vahva näyttö trion yhteissoiton voimasta ja taidosta.

Levyn tunnetuin artisti lienee kumminkin espanjalainen saksofonisti Perico Sambeat. Keväällä 2013 Widenius kutsuttiin vierailijaksi UMO:n Flamenco Big Band-konserttiin, jossa säveltäjänä ja kapellimestarina toimi Perico Sambeat (mm. Pat Metheny, Michael Brecker). Yhteistyö kantoi hedelmää ja nyt Sambeatin taiturimaista jazzflamencoa voidaan kuulla myös Wideniuksen levyllä. Levyn tuotannosta ja julkaisusta vastaa Tmi Joonas Widenius.

Levyllä soittavat:

• Joonas Widenius, kitara
• Hannu Rantanen, sähköbasso, kontrabasso
• Karo Sampela, perkussiot
• Perico Sambeat, sopraano- ja alttosaksofoni

Levynjulkaisukonserttien aikataulu

Ke 23.4. Taidenavetta, Sammatti
To 24.4. Nuclear Nightclub, Oulu
Pe 25.4. Korundi, Rovaniemi
La 26.4. Musiikkitalo, Tornio
Ti 29.4. Paapan Kapakka, Tampere
Ke 30.4. Rockwayn opetusvideoiden kuvaus päivä
Pe 2.5. Lohja
La 3.5.2014 Kanneltalo, Helsinki

Lisätietoja ja musiikkinäytteitä löytyy osoitteesta:
• Joonas Wideniuksen nettisivut
• Joonas Widenius facebookissa
• Levyn esittelyvideo youtubessa

 

23.04.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy