Nayteikkuna

Frankfurt Musikmesse 2017 – luvassa artistivieraita ja festaritunnelmaa

Viime kevään messuilla ensi kertaa toteutettu rumpaleiden teemakokonaisuus ”Drum Camp” saa tulevana huhtikuussa pidettävillä messuilla rinnalleen kitaristeille suunnatun ”Guitar Camp” -tapahtuman.

Kumpikin teema on musiikin tyylisuuntien suhteen avoin ja jo tähän mennessä vahvistetun nimilistan perusteella paikalle onkin saapumassa varsin moni-ilmeinen ja useita eri genrejä edustava joukko nimekkäitä soittajia – kuka klinikoimaan, kuka esiintymään messujen runsaan konserttiohjelman puitteissa.

Rumpaleista ensimmäisenä mainittakoon Saksan oma poika Alex Landenburg, jonka Suomi-yhteydet saattavat  olla joillakin vielä muistissa. Landenburg nimittäin istui Stratovariuksen rumpujakkaralle 2010 kiertueella, kun vakitahdittaja Jörg Michael sairastui.
Landenburgin meriittilistalla on paljon muutakin, mm. kiertuepesti Annihilatorin kanssa, ja viimeisimpänä pysyvä rumpalin vakanssi italialaisessa Luca Turilli’s Rhapsody -power-metal-yhtyeessä.
Etukäteistiedot kertovat, että messuilla luvassa on häikäisevän täsmällistä ja arvatenkin nopeaa tuplabassaritykitystä.


Sacramenton ensimmäistä ja ainoata rumpukoulua pitävä Mike Johnston taas voitti Modern Drummer -lehden lukijaäänestyksessä vuoden 2016 parhaan klinikoitsijan / opettajan tittelin.
Johnstonin omalla sivustolla  on varsin tuhti kattaus oppitunteja nettimateriaalina, mutta messuilla oppia voi käydä hakemassa nyt ihan livenäkin.
Johnstonin omista opettajista mainitaan erikseen Pete Magadini, Steve Ferrone, ja Will Kennedy.


Listalla on myös kaksi messumaan omaa rumpuässää, niinikään opettajana ja oppimateriaalin tuottajana keikkailun ja studiosoiton ohessa kunnostautunut Jost Nickel  sekä hänen entinen oppilaansa Anika Nilles, jonka videot keräävät Youtubesta järkiään satojen tuhansien katselukertojen saaliita.

Virallisempaakin tunnustusta on jo kertynyt, sillä Modern Drummer -lehti nosti Anika Nillesin hiljattain maailmaan 20 parhaan fuusio-rumpalin listalle.

 

 

Belgialainen Michael Schack puolestaan yhdistää sujuvasti akustisen ja sähköisen rumpumaailman ja messuilla paino laitetaan ennakkotietojen perusteella nimenomaan sähköiselle osastolle. 

 

Kitaristeille kanssa

Evanescence-yhtyeen kitaristi Jen Majura saapuu messuille Pohjois-Amerikan kiertueeltaan, ennen Etelä-Amerikkaan suuntautuvia keikkoja. Messuilla Majura esiintyy jokaisena neljänä päivänä.

 

 

Samassa yhteydessä kerrottakoon, että jo vuosikaudet Musikmessen suurimpiin yksittäisiin näytteilleasettajiin kuuluva Yamaha on kevään 2016 tapaan varannut itselleen jälleen messualueen länsipäädyn sisäänkäynnin yhteydessä olevan Portalhause-rakennuksen kokonaisuudessaan…

Japanilaiset soitinvalmistajat Ibanez ja Tama tekevät puolestaan paluun messuille, samoin saksalainen lyömäsoitin- ja symbaalimerkki Meinl.

 
Varsinaisena kitarasankareiden supernimenä messuille saapuu Billy Idolin rinnalla maineeseen noussut Steve Stevens, joka sittemmin on soittanut mm. Michael Jacksonin, Vince Neilin ja Robert Palmerin albumeilla. Kuullaanpa miehen kitarointia myös Top Gun -soundtrackilla.
Stevensin bändi esiintyy Frankfurtin Batschkappissa  7. huhtikuuta ja messujen keskuslavalle hän saapuu esiintymään seuraavana päivänä.

Toinen vähintäänkin yhtä merkittävä vieras on kanadalaisen Annihilatorin kitaristi-tuottaja Jeff Waters. 

 

 

Nimeltään kenties hieman tuntemattomampi Bruce Gaitsch on säveltensä kautta sitäkin tutumpi hahmo, sillä hänen sävelkynällään on osuutensa hittikimarassa, johon mahtuvat niin Madonnan ‘La Isla Bonita’ kuin Richard Marxin ‘Don’t Mean Nothing’.


Studiossa Gaitsch on soittanut mm. Joe Cockerin, Celine Dionin ja Roger Watersin sessioissa, ja mainita kannattaa pestit Chicago-yhtyeessä, sekä pitkä yhteistyö mainitun ryhmän laulusolisti Peter Ceteran soolouralla.

 

 

Dennis Hormes puolestaan nähtiin Messuilla jo 2016 Yamahan osastolla ja miehen meininkiä voi katsastaa tästä Engl-vahvistinmerkin filmatisoimasta pätkästä "Six String Therapy".

Messuvieraiden iloksi Musikmesse panostaa tulevan keväänä ohjelmapuolen ohessa myös kulinaristiseen antiin ja olemukseltaan katufestivaaleja lähestyvällä, Festival-bulevardiksi nimetyllä, ulkoalueella onkin esiintymislavojen lisäksi kansainvälisiä ruokasuuntauksia esittelevä katukeittiöiden kavalkadi antamassaoman pikantin arominsa heräilevän kevän tunnelmaan.

Musikmessen ovet pidetään avoinna yleisölle kello 10.00 – 18.00 jokaisena neljänä näyttelypäivänä keskiviikosta 5. huhtikuuta lauantaihin 8. huhtikuuta.

Lisätiedot: Messeforum Finland

30.12.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy