Nayteikkuna

Genelecin perustaja Ilpo Martikainen on kuollut

Genelec Oy:n perustaja ja audiotekniikan tienraivaaja Ilpo Martikainen on kuollut. Hän menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen eilen, 30. tammikuuta 2017. Ilpo Martikainen oli kuollessaan 69-vuotias.

Ilpo Martikainen toimi Genelecin hallituksen puheenjohtajana ja osallistui aktiivisesti Genelecin toiminnan kehittämiseen loppuun saakka. Viime vuosina Ilpo kiinnitti paljon huomiota uuden sukupolven liittämiseen yhtiön toimintaan. Hänen lapsensa Juho, Mikko ja Maria ovat varttuneet Genelecin myötä ja osallistuneet vuodesta 2001 hallituksen jäseninä yrityksen kehittämiseen johtavaksi kansainväliseksi ammattiaudiobrändiksi. Ilpo Martikaisen lapset jatkavat osakkeenomistajina ja hallituksen jäseninä Genelecin alusta asti yrityksessä työskennelleiden Ritva Leinosen ja Topi Partasen kanssa. Hallituksen varapuheenjohtaja Ritva Leinonen jatkaa Ilpon työtä Genelecin hallituksen johdossa.

"Kiitämme lämpimästi Ilpon perhettä, jonka tuella Ilpo pystyi tekemään niin paljon, vaikuttamaan elämäämme voimakkaasti, löytämään ja opettamaan uutta. Toivomme että koko audio- ja musiikkialan yhteisö yhtyy ajatuksiimme ja rukouksiimme Ilpon perheen puolesta. Niin paljon kuin Ilpoa ikävöimmekin, jaamme ilolla ja kiitollisuudella kaikki hienot muistot, intohimon, humanistiset arvot, rakkauden ja huiman kehityskaaren jonka olemme saaneet jakaa hänen ja Genelecin kanssa. Hänen muistonsa ja esimerkkinsä säilyy sydämessämme ja heijastuu teoissamme. Näin Ilpo elää edelleen." , todetaan Genelecin virallisen tiedotteen päätteeksi.

 

31.01.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy