Nayteikkuna

Gibson 2018 Billie Joe Armstrong Signature

Gibson esitteli Les Paul Junior -kitaran vuonna 1954 edullisempana vaihtoehtona varsinaiselle LP-mallille. Kitaraa valmistettiin alun perin vain vuoteen 1963 sekä yhden että kahden soololoven mallina. Soittimen käyttäjiin ovat kuuluneet esimerkiksi John Lennon, Mick Jones, Peter Frampton, Joan Jett sekä tietysti Green Dayn Billie Joe Armstrong.

Gibson 2018 Billie Joe Armstrong Signature kuuluu valmistajan Limited Runs -sarjaan. Se tarjoaa kitaran kolmella uudella värivaihtoehdolla (Ebony, Maraschino Cherry, Sonic Blue). Yhdessä soittimen plektrasuojan kanssa ne muodostavat tyylikkään kaksivärisen kokonaisuuden.

Gibson 2018 Billie Joe Armstrong Signature on varustettu valmistajan ´57 Classic -humbuckerilla. Valmistaja kertoo mikrofonin tarjoavan vintage-tyylisen, mutta samalla voimakkaasti murisevan soundin.
Mahongista valmistettu runko puolestaan takaa valmistajan mukaan akustisesti pitkän soivuuden.
Gibson 2018 Billie Joe Armstrong Signaturen Slim Taper -profiilin kaula on niin ikään mahonkia, ja itse otelauta puolestaan ruusupuuta 12 tuuman radiuksella. Nauhojen kerrotaan olevan tyyppiä ”matala”, ja ne ovat myös kryogeenisesti käsitellyt.

Gibson 2018 Billie Joe Armstrong Signature on varustettu soittimen henkeen sopien Vintage Deluxe -virityskoneistoilla, joissa on valkoiset säätönupit.
Satulan materiaali on Tektoid. Talla puolestaan on wraparound-mallia, eikä siinä ole vireen kompensointia.

Gibson 2018 Billie Joe Armstrong Signature toimitetaan kovan laukun kera.

Lisätiedot: Into-Luthman

 

14.08.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy