Nayteikkuna

Grammy-palkittu Ranky Tanky soittaa toukokuussa Savoy-teatterissa

Ranky Tankyn syvän etelän perinteestä nouseva rehevä soundi ja elastinen rytmiikka sekä vahvat jazz-vaikutteet antavat perinteiselle gullah-musiikille mukaansa tempaavan muodon. Ei ihme, että Ranky Tank palkittiin juuri Grammyllä "parhaasta alueellisesta juurimusiikki-albumista".

Yhdysvaltain Charlestonista kotoisin oleva viisijäseninen Ranky Tanky konsertoi Savoy-teatterissa perjantaina toukokuun 29.
Bändin nimi "Ranky Tanky" tarkoittaa suunnilleen samaa kuin "get funky". Musiikki vaihtelee perinteisistä negrospirituaaleista lastenlaulujen rytmeihin ja tanssimusiikkiin.

Runsaasti afrikkalaisia ja karibialaisia vaikutteita sisältävä gullah syntyi alunperin orjien kieleksi. Kuten gullah-kulttuuriin sopii, soitto on kaikessa vivahteikkuudessaan konstailemattoman rouheaa, ja solisti Quiana Parlerin laulussa on sekä voimaa että sävyjä.

Ranky Tankyn debyyttialbumi Ranky Tanky julkaistiin lokakuussa 2017. Jo muutamaa kuukautta myöhemmin se oli kerännyt kiitosta ja noussut ykköseksi Billboardin jazz-levyjen listalla.

Ranky Tankyn konsertti 29. toukokuuta on osa kolmen konsertin Savoy World -sarjaa.

Sarjalippu sisältää konsertit:

To 6.2.2020 klo 19:00 Saamelaisten kansallispäivä: Torgeir Vassvik ja Elle Márjá Eira
Pe 3.4.2020 klo 19:00 La Dame Blanche (Kuuba)
Pe 29.5.2020 klo 19:00 Ranky Tanky (USA)

28.01.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy