Helsinki Tonefest valtaa Kulttuuritalon 10. helmikuuta 2018

Image

Helsinki Tonefest on uusi vuosittainen kitaroihin keskittyvä messu- ja konserttitapahtuma. Nyt ensi kertaa järjestettävä tapahtuma koostuu kahdesta osasta: päivällä pidettävästä maksuttomasta messutapahtumasta sekä pääsymaksullisesta iltakonsertista.

Järjestäjän mukaan Helsinki Tonefest kerää saman katon alle suomalaisen soitin-, vahvistin- ja pedaalirakentajien parhaimmiston sekä alan maahantuojia ja liikkeitä, joiden tuotteisiin ja palveluihin pääsee tutustumaan maksuttomilla päivämessuilla kello 10:00 – 16:00.
Laitenäyttelyn lisäksi päiväohjelmassa on myös soitinklinikoita.

 

Vakuuttava kattaus kitarismia

Tonefestin näytteilleasettajalista on komeaa luettavaa ja tarjolla pitäisi oleman soittimia ja laitteita jokaiseen genreen ja kaiken tasoisille soittajille. Valikoima kattaa kotimaisten huippurakentajien lisäksi myös ison siivun valtamerkkien tarjontaa, sillä mukana ovat pääkaupunkiseudun soitinliikkeistä mm. DLX Deluxe Music, Custom Sounds, F-Musiikki, Kitarapaja ja Musamaailma.
Tapahtuman järjestäjän mukaan Helsinki Tonefest ei kuitenkaan ole vain laitenäyttely, vaan pyrkimyksenä ”on tarjota vieraille muutakin kotiinviemistä kuin karmea kamakuume”.

Ja lupaavalta vaikuttaa myös klinikoitsijoiden joukko. Ennakkotiedon mukaan ainakin Pauli Halme, Tomas Niemistö sekä Tuomas Wäinölä astuvat yleisön eteen  

Pauli Halme on moni-ilmeinen countrymusiikin lipunkantaja, jonka erityisaloihin kuuluvat sekä akustinen fingerstyle -kitaransoitto mm. Chet Atkinsin ja Tommy Emmanuelin hengessä että bluegrass -flatpicking esim. Doc Watsonin tapaan. Sooloalbumiensa lisäksi Halme tunnetaan Helsingin Juttutuvan jokamaanantaisia countryiltoja isännöivän Hilland Playboys -yhtyeen tulivoimaisena telecastervirtuoosina sekä monipuolisena freelance-kitaristina eri artistien takaa.

 

Tuomas Wäinölä on Helsinkiläinen freelance-kitaristi (Anssi Kela, Raskasta joulua, Paula Koivuniemi ym.) ja Sunbeam Imperial Studion omistaja, sekä lauluvapaan musiikin säveltäjä omassa Tuomas Wäinölä World Tour Orchestrassaan.

Tomas Niemistö on vuonna 1991 syntynyt helsinkiläiskitaristi. Kuusivuotiaana kuusikieliseen tarttunut Niemistö on toiminut vuodesta 2008 freelance-muusikkona. Uralle on mahtunut lukuisia levytyksiä ja keikkoja useissa kokoonpanoissa (Robin, Vilma Alina, Mafia Honey...) pizzerian nurkista stadioneihin.
"Soundit ovat aina olleet minulle suuren mielenkiinnon kohde ja tärkeä osa omaa soittoa. Minua kiinnostaa soundien tekeminen etenkin tuotannollisessa mielessä. Mielestäni on inspiroivaa miettiä miten omalla soitolla voi palvella biisiä mahdollisimman hyvin!", toteaa Tomas.

 

Iltakonsertti tuo tähdet lavalle

Laitenäyttelun jälkeen kävijöillä on tovi aikaa käydä vaikka appeella, sillä päivä jatkuu iltakonsertilla, josta on luvassa todellista kitarasankaruuden juhlaa. Kultsan lavalle kun astelevat brittiläinen tone- ja tyylitaituri Matt Schofield, austinilainen laulaja-lauluntekijä-kitaristi Jackie Venson, kotimaan kärkikitaristeihin kuuluvan Mikko Kososen Kosmik 5 -kokoonpano, sekä virtuoosimainen Samuli Federley.

Iltakonsertti alkaa kello 18:00 ja sen kestoksi on arvioitu neljä tuntia. Tilaisuudessa on väliaika.

Lippuja iltakonserttiin myy ennakkoon Ticketmaster
 

 

 

 

Lisätiedot: Helsinki Tonefest