Nayteikkuna

Hendrix-kiertue tekee kunniaa kaikkien aikojen kitarasankarille!

Suomalaiset huippumuusikot kunnioittavat Hendrixin musiikkia kiertueella, joka starttaa Helsingin Tavastia-klubilta, poikkeaa sitten Turun Logomossa ja päättää turneen Tampereen Pakkahuoneella.

Oheistapahtumana mukana kiertää ainutlaatuinen Hendrix-kuvanäyttely, jossa on nyt nähtävillä ensi kertaa myös erittäin harvinaislaatuisia valokuvia Jimi Hendrixin vierailulta Suomessa tasan 50 vuotta sitten. 

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 50 vuotta legendaarisen Jimi Hendrixin Suomen vierailusta. Ensi viikon keskiviikkona 4.10. Helsingin Tavastialla on tiedossa pitkien soolojen ilta, kun mahtava joukko suomalaisia huippukitaristeja ja muusikoita kokoontuu yhdessä kunnioittamaan Jimi Hendrixin musiikkia ja perintöä.

Vierailua juhlistettiin Hendrixin ainoan Suomen keikan 50 v-merkkipäivänä Helsingin Kulttuuritalolla 22.5.2017. Nyt huikeaksi menestykseksi noussut toukokuinen konsertti saa jatkoa Helsingissä, Turussa ja Tampereella.
Kiertueen mukana kiertää myös muutamia erittäin harvinaislaatuisia kuvia Jimi Hendrixin Suomen vierailusta, jotka on ottanut helsinkiläinen valokuvaaja Ingemar Forsberg. Kuvat eivät ole olleet esillä julkisesti aikaisemmin, mutta niistä on suunnitteilla laajempi näyttelykokonaisuus Helsinkiin ensi vuoden alkupuolella.

EXPERIENCE -kiertueen avauskeikalla Tavastialla esiintyy suomalaisia eturivin kitaralegendoja, kuten Hasse Walli oman Power Trionsa kanssa. Wallin trion kanssa lavalla vierailee myös suomiprogen pioneeri Jukka Gustavson.

Muita konsertissa esiintyviä kitarasankareita ovat mm. Raoul Björkenheim, Jukka Orma, Jimi Sumén, Erja Lyytinen ja Marzi Nyman. Nuorempaa kitaristipolvea edustaa Lost Society –yhtyeestään tunnettu metallikitaristi Samy Elbanna, joka oli yksi Kulttuuritalon konsertin suurimmista säväyttäjistä Voodoo Child - ja Hey Joe -tulkinnoillaan. 

Timo Kämäräisen ja Olli Haaviston solistina toimii Olavi Uusivirta. Roots of Loven vokalistina kuullaan Husky Rescuestakin tunnettua Reeta Vestmania.

Viimeisimpinä kiinnityksinä mukaan ovat liittyneet kansainvälistäkin bluesmainetta saavuttanut naisvokalisti Ina Forsman, niin ikään vahvoja naisvokaaleja tarjoileva Mirkka Paajanen sekä Kulttuuritalon superkonsertin etko -ja jatkobileissä yleisön vakuuttanut Juho Pitkänen. 

 

Experience – 50 vuotta Jimi Hendrixin vierailusta Suomessa -kiertueen keikat ja päivämäärät:

• Helsinki: Tavastia, ke 4.10. klo 20:00 Liput 29 € + palvelumaksu. Ennakkomyynti Tiketti

• Turku: Logomo, to 12.10. klo 19:00 Liput 29€ + palvelumaksu. Ennakkomyynti: Lippu.fi

• Tampere: Pakkahuone ke 18.10. klo 20:00 29€ + palvelumaksu. Ennakkomyynti Tiketti ja Lippu.fi

Paikkakuntakohtainen artistikattaus on nähtävillä kiertueen Facebook-tapahtumassa

27.09.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy