Nayteikkuna

Institute of Contemporary Music Performance tasoittaa naisille polkua lauluntekijöiksi

Lontoossa toimivan ICMP:n uusi koulutusohjelma pyrkii oikaisemaan vinoutunutta sukupuolijakaumaa, jonka olemassolon vahvisti hiljattain julkaistu British Academy of Songwriters, Composers & Authors -järjestön teettämä tutkimus.

Vinoumaa jyrkkyydestä kertoo se, että vaikka Englannissa säveltäjiksi opiskelevista naisten osuus on sentään 36 prosenttia, niin tekijänoikeustuloja saavista vain 21 prosenttia on naisia.

Toiminnan koordinaattori Natalie Bleicher BASCAsta toteaa, että tutkimus paljasti vääräksi uskomuksen, että sukupuolten välinen jakauma oikenisi itsestään.

ICMP:n kunnianhimoinen tavoite on saavuttaa sukupuolten välinen tasapaino lukusuhteessa 50/50.
Tämä toteutuu jo Bachelor of Arts -tutkintoon tähtäävässä kandidaatin tutkintoa vastaavassa opiskelussa, mutta jatkossa on tarkoitus saavuttaa sama myös Masters-tutkinnon kohdalla eli maisteriopinnoissa.

ICMP:ssä laulunkirjoittamiseen suuntaavista opinnoista vastaava Sophie Daniels toteaa, että uuden Masters-tutkintoon tähtäävän opinto-ohjelman kautta opiskelijat saavat paitsi ensiluokkaiset ammatilliset valmiudet säveltämiseen, myös kattavan verkoston joka helpottaa työllistymistä opiskelun jälkeen.

Masters-opinnoissa opiskelijat syventyvät käytännöllisten laulunkirjoitustaitojensa hiomisen ohessa analysoimaan erilaisia työtapoja musiikillisia rakenteita. Tarkoituksena on antaa työkalut koko prosessin analyyttiseen tarkasteluun ja hedelmälliseen hallintaan.

Lisätiedot: Institute of Contemporary Music Performance
 

11.11.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy