Nayteikkuna

Karnevaali 2020 Lahden Kaupunginteatterissa helmikuussa

Musiikkiteatteriteos Karnevaali 2020 saa ensi-iltansa 14.2.2020 suurella näyttämöllä Lahden kaupunginteatterissa. Esityksessä yhdistyvät teatteri, musiikki, sirkus ja nykytanssi.

Karnevaali 2020  on kantaesitys, jonka on kirjoittanut, ohjannut ja tuottanut Jemina Sillanpää. Musiikki on myös uutta ja sen on säveltänyt Selina Sillanpää. Karnevaali-teeman on säveltänyt Sipe Santapukki, ja musiikin on sovittanut Tapio Viitasaari.

Teos on itsenäinen jatko-osa Suomen Kansallisteatterin päänäyttämön kantaesitykselle Karavaani 2017, jonka Jemina Sillanpää niin ikään ohjasi ja käsikirjoitti.
Karnevaali 2020 -esityksessä keskeisissä tehtävissä ovat näyttelijä Ville Haapasalo, hänen tyttärensä Saima ja isänsä Osmo Haapasalo, jotka ovat nyt ensimmäistä kertaa yhtä aikaa samalla näyttämöllä.
Lisäksi mukana on mm. tanssitaitelija Ervi Siren, performanssitaitelija Inari Virmakoski sekä seitsemän Salpauksen sirkusartistikoulutuksesta valmistuvaa sirkustaitelijaa.

Kaikkiaan näyttämöllä nähdään yli 80 esiintyjää yhtä aikaa ja teos kokoaa yhteen monta eri toimijaa. Mukana ovat yhteistyössä ovat mm. Lahden Musiikkiopisto, Lahden musiikkiluokkien Laulupuu-kuoro, Lumos-kvartetti, Mukkulan koulu, Harjun koulu, Salpauksen Sirkuskoulu, Lahden Seurakunnat ja Tampereen AMK:n Musiikkiteatterilinja.
Teoksessa on myös materiaalia Tommy Lindgreniltä (Don Johnson Big Band) ja Timo Kaukolammelta (K-X-P).

Jemina Sillanpää kertoo, että Karnevaali 2020 -teoksen ”punainen lanka on ihmisen elämänkaari ja erilaiset käänteet, joita kohtaamme matkallamme. Tarinaa seurataan useamman henkilön kautta, ja se kuvaa hetkittäin tragikoomisellakin tavalla nykyajan ihmistä, joka haluaa ehtiä kokemaan kaiken."
 

Lisätiedot: Lahden Kaupunginteatteri

29.01.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy