Nayteikkuna

Kebulle Parhaan Artistin Schallwelle-palkinto 2017

Muusikko ja säveltäjä Sebastian "Kebu" Teir Espoosta on voittanut Schallwelle-palkinnon Parhaana Artistina 2017.
 

Kymmenes Schallwelle-palkintojakogaala pidettiin 16. helmikuuta 2018 Schwertessa, Saksassa. Palkinnon jakaa "Schallwende – Freunde und Förderer der Elektronischen Musik e.V." niminen yhdistys, joka vaalii elektronisen instrumentaalimusiikin perintöä Tangerine Dreamin, Klaus Schulzen ja muidenn saksalaisen elektroniikkamusiikin edelläkävijöiden hengessä.

Palkinnon saajaksi oli ehdolla tänä vuonna myös muun muassa Jean Michel Jarre ja edellä mainittu kulttibändi Tangerine Dream.

Palkinnonsaajan esitellyt ZDF-toimittaja Thomas Gonsior kuvaili Kebua juhlapuheessaan artistiksi "joka muuttaa shown spektaakkeliksi ja esityksen toiminnaksi, ei vaan pelkästään äänellä ja valolla vaan koko kehollaan. Lava muuttuu nyrkkeilykehäksi, kun Kebu hyppää syntetisaattorista toiseen kuutiomaisessa konepuistossaan ja lyö koskettimia – taistelu soundia varten, täydellinen panostus reaaliaikaista performanssia varten monien Jean Michel Jarren, [Giorgio] Moroderin & Co. innoittamien kappaleiden avulla, sekä tunnetuilla elektro-klassikoilla. Kaikki on liveä, analogista, aitoa."

ZYX Musicin edustaja ja A&R-henkilö (artists and repertoire) Patrick Van Hecke, joka julkaisee Kebun tulevia levyjä, kommentoi:
"Olemme erittäin ylpeitä Kebusta ja pidämme tätä palkintoa arvokkaana debyyttinä tulevassa yhteistyössämme. Olen syvästi kiitollinen siitä, että EM-scene on kunnioittanut Kebua tällä tavalla ja olen vakuuttunut siitä, että tulevaisuudessa Sebastian löytää myös suurta hyväksyntää scenen ja musiikkilajin rajojen ulkopuolelta. "
 

Sebastian ”Kebu” Teir on melodista ja instrumentaalista konemusiikkia säveltävä espoolainen syntetisaattorimuusikko, jonka YouTube-kanava on kerännyt yli 20 000 000 katselua ja paljon kiitosta.

Hänen tuorein albuminsa "Perplexagon" (2016) debytoi sijalla 6 suomalaisella albumilistalla. Kebu esiintyy valtavalla analogisten syntetisaattoreiden arsenaalilla, mikä palauttaa mieleen 1970- ja 1980-lukujen syntetisaattorimusiikin parhaat sooloartistit.

 

Viime vuonna Kebu teki 50 konserttia ympäri Eurooppaa (Iso-Britannia, Saksa, Puola, Alankomaat, Belgia, Itävalta, Tanska, Norja, Ruotsi, Suomi ja Viro).
Uutta Euroopan kiertuetta suunnitellaan syksyksi, kun Kebun live-albumi "Live in Oslo" julkaistaan (​​DVD:llä, CD:llä ja digitaalisena latauksena).

Sebastian on syntynyt ja kasvanut Siipyyssä, Kristiinankaupungissa.

•••

Riffissä 6/2014 julkaistun Kebun haastattelun voit lukea tämän linkin kautta.

•••

ZYX Music GmbH & Co. on saksalainen levy-yhtiö, jonka Bernhard Mikulski perusti vuonna 1971. Se on yksi 1980- ja 1990-lukujen menestyneimmistä saksalaisista levy-yhtiöistä.

 

23.02.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy