Nayteikkuna

Konserttikeskuksen Inkku-palkinto Resonaarille!

Konserttikeskuksen myöntämä Inkku-palkinto annettiin juuri musiikin erityispalvelukeskus Resonaarille, joka on osa HelsinkiMission toimintaa. Palkinnon luovutti Turun Linnateatterissa Sibelius-Akatemian lehtori ja säveltäjä Soili Perkiö, joka sai ensimmäisen Inkku-palkinnon vuonna 2014.Konserttikeskuksen hallitus perustelee päätöstään seuraavasti: 

”Resonaari on ainutlaatuinen musiikkikoulu ja asiantuntijakeskus, joka on edistänyt musiikinopetuksen tasa-arvoa jo yli 20 vuoden ajan periaatteellaan ”kaikki oppivat soittamaan”. Sen uraauurtavan toiminnan ansiosta satojen kehitysvammaisten ja muiden erilaisten oppilaiden elämä on parantunut, samoin heidän asemansa yhteiskunnassa. Resonaarin toiminta perustuu syvään inhimillisyyden tunnustamiseen ja toisten aitoon kohtaamiseen.

Taiteen perusopetusta antavassa Resonaarin musiikkikoulussa on tällä hetkellä noin 260 oppilasta, joista osa soittaa ammattimaisesti Resonaarigroup-yhtyeessä. Resonaari myös palvelee erityisryhmien musiikkikasvattajia ja -opettajia sekä kaikkia muitakin, jotka käyttävät musiikkia työssään erityisryhmien parissa.”Vuonna 2013 perustamallaan Inkku-palkinnolla Konserttikeskus haluaa nostaa esiin henkilöitä, yhtyeitä, työryhmiä tai yhteisöjä, jotka ovat ansioituneet elävän musiikin välittämisessä lapsille ja nuorille osallistavalla, innostavalla ja kasvatuksellisella tavalla. Samalla halutaan kunnioittaa Inkeri ”Inkku” Simola-Isakssonin elämäntyötä. Palkinnonsaajasta päättää Konserttikeskus ry:n hallitus. Palkinnon arvo on € 3000.Konserttikeskus ry sekä Kaarinan kulttuuripalvelut ovat järjestäneet paraikaa meneillään olevan Korvat kävelylle! -koulukonserttifestivaalin. Festivaalilla nähdään ja kuullaan eri tyylisuuntia edustavia ohjelmia, työpajoja ja luentoja Kaarinan kouluissa ja päiväkodeissa. Tapahtuma on suunnattu alan ammattilaisille ja asiasta kiinnostuneille. Festivaalilla vierailee myös alan toimijoita ja kollegoita ulkomailta. Iltakonsertit ovat avoimia kaikille.Konsertit alkoivat 10.3, jolloin festivaalilla ovat esiintyneet mm. nuorista virolaisista vaskisoittajista koostuva Brassical, Kokko Quartetin ja Ricardo Padillan Maalla, merellä ja ilmassa improvisoiden -niminen, genrerajoja ylittävä skandinaavisen jazzin ohjelma sekä Terveisiä Kalevalasta -musiikkiteatteriesitys.

Maineikas belgialainen beatboxaaja Alexandre ”Primitiv” Fenaux piti myös työpajat koululaisille tänään. Häntä pidetään yhtenä taidemuotonsa uuden koulukunnan johtavana kykynä. Hän on tehnyt useita ulkomaisia kiertueita sekä Euroopassa että Aasiassa, joissa hän on esiintynyt usean kuuluisan artistin kanssa, kuten esimerkiksi Snoop Doggin,  Birdyn, Nam Namin ja Asian Dub Foundationin.

Turun Linnateatterissa  järjestetyssä tilaisuudessa esiintyivät Compañia Kaari & Roni Martin Maailmasta-ohjelmallaan.  Teoksessa olivat mukana myös kitaristi Jukka Orma, sousafonisti Erno Haukkala ja rumpali Miguel Collander. 

Festivaali jatkuu perjantaiaamuna, jolloin kuullaan karismaattista ruotsalaista kitaraduo The Gothenburg Comboa sekä harmonikkatrio ACC:tä, joiden ohjelmisto koostuu eri aikakausien ja tyylilajien teoksista. Jauza!n suomirokkikoulussa kerrotaan puolestaan suomirockin eri vaiheista ja esitetään niin Hectorin kuin HIMin sekä Loirin ja Lordin kappaleita.  Perjantain ohjelmaan kuuluvat lisäksi H.C. Andersenin satuun perustuva Prinsessa ja sikopaimen, jota värittää barokin ajan musiikki. Afrikkalaista kulttuuria ja maailmanmusiikkia esittelee Ashimba-trio, jonka laulujen tekstit kertovat jokapäiväisestä elämästä Afrikassa ja pitävät sisällään maanläheisiä vertauskuvallisia opetuksia. Kappaleet esitetään sekä swahilin kielellä että useilla afrikkalaisilla heimokielillä ja ne käännetään suomeksi kappaleiden yhteydessä.

Konsertissa esitellään myös meille suomalaisille eksoottisia afrikkalaisia soittimia. 
IIlalla järjestetään myös koko perheen yleisökonsertti Muumiperheen lauluretki, jossa Eija Ahvo ja Soili Perkiö esittävät Soili Perkiön uusia Muumilauluja Hannele Huovin sanoihin.


 

11.03.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy