Nayteikkuna

Marshall 2555X Silver Jubilee – puntit lepattamaan

Vuoden 1987 juhlamalli, Marshall 2550 Silver Jubilee tulee nyt takaisin re-issue-sarjassa, mallitunnuksella 2555X.


Alkuperäinen 25/50-mallitunnus selittyy sitä kautta, että 1987 tuli täyteen tasan 25 vuotta Marshall Ampflicationin perustamisesta ja samalla täsmälleen 50 vuotta siitä, kun firman perustaja Jim Marshall aloitti työt musiikkilaitebisneksessä.

Täysputkin toteuttu juhlamalli perustui Marshall JCM800 2203 ja 2204 -malleihin ja kyseessä oli aikanaan ensimmäinen Marshallin vahvistin, jossa oli mahdollisuus tehonpuolitukseen pääteasteen pentodi/triodi-kytkimellä.
Etuastekaan ei ollut perinteisintä konseptia, sillä juhlamalli tarjosi kolme eri gain-pykälää – puhtaan soinnin vaihtoehdoksi löytyivät sekä muroutuva Rhythm Clip että jalkakytkimellä päälle polkaistava soolovaihde vielä roimemmalla gainilla.

Nyt keväällä uusiopainoksena lanseerattava 2555X kuuluu Marshallin vintage re-issue -mallistoon ja tässä Miltone Keynesin tehtailla Englannissa valmistettavassa täysputkivahvistimessa on alkuperäiseen tapaan kaksi eri moodia komppisoundeille (clean / rhythm clip) ja erillinen soolokanava.
Kolmialueinen eq ja presence-säädöt vaikuttavat sekä komppi- että soolosoundiin.
Etuasteessa käytetään kolmea ECC83-putkea (am. 12AX7) ja pääteasteessa on neljä EL34-putkea.

 

Efektiluuppi sekä linjatason DI-lähtö kuuluvat varusteluun.


100-wattiseksi luokitellun vahvistimen kumppaniksi suositellaan esimerkiksi tiltattua 2551AV-kaappia ns. puolistakkia varten (kuvassa alla). Jos tarpeen on, niin täyden pinon saa, kun mukaan ottaa pystysuoralla etuseinällä toteutetun 2551BV-alakaapin.

Kummassakin komerossa on sisällä neljä kappaletta 70-wattisia Celestion Vintage 30’ -kaiuttimia, ja kumpaakin kaappimallia voi ajaa joko mono- tai stereokytkennällä.

Marshall 2555X Silver Jubileen arvioitu hintaluokka on 1350 € ja mallia odotetaan saapuvaksi myyntiin maaliskuun kuluessa.


Lisätiedot: EM Nordic

26.02.2015
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy