Nayteikkuna

Parempaa kuin karaoke?

Musiikista voi nauttia niin monella tavalla, yksi kuuntelee, toinen laulaa tai soittaa, ja joku harrastaa karaokea. Miksipä ei siis huomioitaisi viimeksimainittuja jo alkuperäisen albumin erikoisversiona?

Tätä ideaa takoo nyt Konkurssi Records, joka julkaisi digitaalisesti instrumentaaliversiot Color Dolorin "Cuckoo in a Clock" ja MIAUn "Trinity" -albumeista. Instrumentaaliversioista on poistettu kokonaan lauluraidat, jolloin kuuntelija voi itse laulaa kappaleiden solistina.  
– Olen törmännyt laulamista harjoitellessani siihen, että suosikkikappaleesta ei ole olemassa kuin ankeita karaoketaustoja ja mikäli haluaa keskittyä laulun treenaamiseen, eikä itsensä säestämiseen, on täytynyt tyytyä siihen, mitä sattumalta netistä on löytynyt. Halusin tarjota MIAUn sekä Color Dolorin laulaville faneille mahdollisimman autenttiset taustat esimerkiksi lauluharjoittelun pohjaksi. Koska sekä Color Dolorin että MIAUn musiikissa laululla on erittäin tärkeä rooli, tuntui luontevalta, että juuri näiden bändien kappaleiden instrumentaaliversiot voisivat kiinnostaa ja inspiroida myös muita laulajia, Konkurssi Recordsin omistaja Jaana Karila toteaa.

Lisätiedot:

Konkurssi records
• Color Dolor
• MIAU
 

10.06.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy